Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai: NT burbulas dar nesiformuoja

Nors statistika rodo, kad pernai parduotas rekordinis kiekis butų, o jų kainos kyla, specialistai sako, kad nekilnojamojo turto burbulas kol kas nesiformuoja. Anot jų, kainos dar nepasiekė prieškrizinio lygio. Be to, rinkos aktyvumas stipriai skiriasi sostinėje bei šalies regionuose.
Nuoma
Būstas / 123rf.com nuotr.

Lietuvos banko ekspertai kiek seniau sakė, kad nors būsto kainos kyla, nekilnojamojo turto rinkoje stebimas vis didesnis aktyvumas, paskolų augimo tempai yra tvarūs. Dėl to, baimintis galimo nekilnojamojo turto burbulo nereikėtų.

Prie rinkos aktyvėjimo prisideda ir itin žemų palūkanų laikotarpis. Tai specialistų įvardijama kaip viena iš rizikų. Mažos palūkanos skatina žmones bei verslą skolintis ir investuoti į nekilnojamąjį turtą, o tai, anot specialistų, dar labiau gali kaitinti rinką.

Vis dėlto, burbulo pūtimosi riziką mažino sugriežtinti Atsakingo skolinimo reikalavimai. Kokios nekilnojamojo turto rinkos tendencijos, kaip rinką veikia emigracija bei kokios ateities prognozės bus aptariama ketvirtadienį vykstančioje Lietuvos banko metinėje nekilnojamojo turto konferencijoje, kurioje bankų bei nekilnojamojo turto ekspertai dalinsis įžvalgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius