Startavo Vilniaus oro uosto terminalo rekonstrukcija

Pradėti pirmieji žingsniai Vilniaus oro uosto terminalo rekonstrukcijoje. Skelbiama, kad trečiadienio naktį dėl remonto darbų buvo užtverta dalis išvykimo terminalo centrinės zonos, todėl keleiviai į ne Šengeno skrydžiams skirtą laukimo salę nuo šiol gali patekti praėję laikinus pasų patikros postus.
Taksi prie Vilniaus oro uosto
Taksi prie Vilniaus oro uosto / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmieji statybiniai aptvėrimai buvo įrengti jau šios savaitės pradžioje, o trečiadienį oficialiai pradėtas centrinės išvykimo terminalo zonos remontas. Jo metu bus ardomos senosios pertvaros, grindys, eskalatorius, įrengiama nauja grindų danga, inžinerinės sistemos, pertvaros ir liftai, pertvarkoma ir išplečiama pasų patikros zona, suformuotos naujos erdvės parduotuvėms bei kavinėms, rašoma pranešime spaudai.

„Prasidėjus remonto darbams, pasikeis keleivių judėjimo kryptis link ne Šengeno skrydžiams skirtų vartų A7–A10. Nuo šiandien į juos galima patekti per penkis laikinus Valstybės sienos apsaugos tarnybos patikros postus, įsikūrusius šalia knygyno „Narvesen“.

Be to, pasikeitė ir patekimas į trečią terminalo aukštą, t. y. į oro uosto Verslo klubą, „Heineken“ barą bei „EXPO centrą“ – nuo šiol jis yra kairėje aviacijos saugumo patikros zonos pusėje. „Heineken“ barą taip pat galima pasiekti kylant laiptais, esančiais prieš laipinimo vartus A11“, – pokyčius pristatė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Darbus per porą mėnesių ketina atlikti rekonstrukcijos darbų rangovas – statybų bendrovė „Irdaiva“.

Skelbiama, kad vykstant darbams, oro uoste įsikūrusios parduotuvės ir viešojo maitinimo vietos dirbs įprastu režimu.

Remonto darbų pradžia žymi beveik ketverius metus truksiančios Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos pradžią. Be jau prasidėjusios centrinės išvykimo terminalo zonos pertvarkos, dar planuojama rekonstruoti orlaivių peroną ir riedėjimo takus, pertvarkyti oro uosto eismo infrastruktūrą bei rekonstruoti kitas keleivių išvykimo terminalo zonas.

Teigiama, kad įvykdžius rekonstrukciją bus pagerintas Lietuvos oro vartų keleivių aptarnavimas bei padidintas terminalo pralaidumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius