Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybos Sierakausko gatvėje įvyks: „Swedbank“ suteikė 4,7 milijonų eurų paskolą

„Swedbank” Lietuvoje suteikė 4,7 milijonų eurų paskolą nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros įmonei „Realinija”. Paskola skirta butų projekto „Sierakausko 25“ statybų darbams finansuoti, praneša „Swedbank”. Dėl planuojamų statybos darbų Sierakausko gatvėje prieš kelerius metus kilo gyventojų nepasitenkinimas.
Anastasijos Danilovos vila
Anastasijos Danilovos vila / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sierakausko 25“ – tai 56 butų projektas Vilniaus Naujamiestyje, Sierakausko gatvėje. Trijų korpusų pastate bus įrengti 30-140 kvadratinių metrų ploto butai. Projektą planuojama baigti 2020 metų pirmąjį ketvirtį.

„Tai ne pirmas projektas, kurio finansiniu partneriu pasirenkame „Swedbank“ dėl jų patirties ir profesionalumo. Butų projektas „Sierakausko 25” yra ypatingas, nes suderina gyvenimo centre privalumus su centro šurmulio ir itin greito gyvenimo tempo išvengimu. Be to, tai yra tvarus projektas su A+ energinės klasės namais bei kitais techniniais sprendimais, kurie užtikrins komfortabilų gyvenimą naujakuriams“, − sako „Realinijos“ direktorius Kęstutis Graužinis.

„Esame anksčiau finansavę šios įmonės sėkmingai įgyvendintą projektą „Vingrių namai“ ir tikime, kad šis naujasis projektas bus toks pat sėkmingas“, − sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Dėl statybų Sierakausko g. nepatenkinta Vilniaus bendruomenė.

Vilniuje, Z.Sierakausko g. 25 esanti A.Danilovos vila su landšaftiniu sodu ir pavėsine–rotonda pastatyta praėjusio amžiaus pradžioje. Vilos autorius – Michailas Prozorovas – žymus architektas, suprojektavęs daugybę Vilniaus pastatų, įskaitant ir Šv. Aleksandro Nevskio cerkvę, kur įkurtas iki šiol veikiantis vienintelis Lietuvoje stačiatikių moterų vienuolynas.

Ši vila nėra įtraukta į saugomų paveldo vertybių registrą, tik Vilniaus miesto savivaldybė yra pastatą pripažinusi svarbiu, bet vietiniu, o ne visos šalies mastu. 2016 m. sausio mėnesį jis parduotas aukcione už 2,7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius