-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strateginė vieta verslumui: vilnietė iki biuro keliauja vieną minutę pėsčiomis

Vilnius – neabejotinai labiausiai šurmuliuojantis miestas Lietuvoje. Tačiau kiekvienas miesto kampelis ar rajonas turi savo niuansų. Viename galima rasti ramybę, kitur – triukšmą ir šurmulį. Šnipiškių šiaurinėje dalyje esančiame Linkmenų ežerų kvartale gyvenanti Aistė Pleckevičienė visai greta turi ir komercines patalpas savo verslui. Vos viena minutė kelio iki biuro, o svarbiausius kasdienius objektus gali pasiekti pėsčiomis – teoriškai šiokiadieniais automobilio gali ir neprireikti.
„Meduolių namai“
„Meduolių namai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeimos verslumas ir gyvenamasis kvartalas viename

Šiandieninis įmonių modelis tampa vis liberalesnis darbo grafiko klausimu. Daugelyje privataus sektoriaus įmonių darbuotojams yra galimybė lanksčiau žiūrėti į savo darbą ir retkarčiais dirbti iš namų, svarbiausia – rezultatas. Linkmenų ežerų kvartale gyvenanti A. Pleckevičienė, galima sakyti, praktiškai šiuo modeliu ir gyvena – pati tame pačiame kvartale komercinėse patalpose turi įsirengusi „Meduolių namus“.

Kasryt užuot stovėjusi kamštyje kartu su vos judančia automobilių eile, visai greta didžiosios Vilniaus eismo arterijos Geležinio Vilko g., ji lengvu žingsniu vos per minutę atsiduria savo krautuvėlėje ir jau ramiai gurkšnoja rytinį kavos puodelį. Verslą Aistė ryžosi įkurti dar visai neseniai, tačiau iškart sulaukė dėmesio dėl išskirtinio požiūrio į tradicinį konditerijos produktą – meduolius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Meduolių namai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Meduolių namai“

Kiekvieną kepinį ji pati kruopščiai dekoruoja o, kūrybai, kaip pati sakė, ribų nėra. Viskas priklauso nuo fantazijos. Kepyklėlės vadovė pasakojo, kad kai tik pasikabino vasarį iškabą virš savo krautuvėlės, iškart pradėjo užsukti smalsūs praeiviai, nuoširdžiai domėjosi kas čia bus, o dėmesio sulaukė ir socialinėje erdvėje.

„Iškart mums pradėjo rašyti žmonės į „Facebook“ paskyrą, kad matė, jog kaimynystėje įsikūrėme, klausė ar galėtų kada užeiti. Sakau, kad taip, ateikite, paplepėsime, kavos išgersime. Būna, kad kaimynai ateina pas mus padaryti užsakymų, pavyzdžiui, prieš Velykas turėjome didelį antplūdį“, – apie verdantį gyvenimą savo kaimynystėje pasakojo A. Pleckevičienė.

Pati „Meduolių namų“ vieta yra tarp gyvenamųjų namų, kiek nuošaliau nuo miesto šurmulio, tačiau tai – ne kliūtis nuolat sulaukti klientų srauto.

„Žmonės niekada dar nėra pasakę, kad mums čia nepatogu atvažiuoti, ar, kad nepakeliui, neaišku, kaip mus rasti. Jeigu pasakai, kad mus galima rasti Linkmenų gatvėje, iškart jiems būna aišku apie ką kalbu. Vietovė yra lengvai pasiekiama tiek klientams, tiek produktų tiekėjams“, – sakė „Meduolių namų“ vadovė A. Pleckevičienė, pridūrusi, kad rajonas yra patogus ne tik gyvenimui, bet ir verslui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Meduolių namai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Meduolių namai“

Iki didžiojo prekybos centro greičiau pėsčiomis

Atrodo, kad greičiausia susisiekimo priemonė mieste turėtų būti automobilis. Tačiau realybė kitokia – gyvenant prie pat miesto eismo arterijų, išvažiavus su keturrate priemone piko metu galima pastrigti kartu su srautu. Todėl A. Pleckevičienė sakė, kad kelionę automobiliu nuo savo namų Linkmenų ežerų kvartale iki prekybos centro „Ozas“ keičia į lengvą pasivaikščiojimą.

„Realiai iki „Ozo“ prekybos centro pėsčiomis yra vos ne greičiau. Išties, labai patogu, kad iki tokio didelio prekybos centro galima nueiti. Šiaip važiuočiau automobiliu, bet man tereikia tik pereiti per gatvę. Per 15 minučių galima lengvu žingsniu jau atsidurti ten. Galima vaikščiojant apsipirkti, į kiną nueiti, tikrai labai greitai viskas pasiekiama“, – apie savo kasdienybę pasakojo „Meduolių namų“ vadovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Meduolių namai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Meduolių namai“

Iš čia jai lengva pasiekti ir kitus Vilniaus miesto milžinus: prekybos centrą „Akropolis“, pramogauti galima nueiti į koncertų salę „Compensa“ ar „Siemens Arena“.

Visgi, kaimynystėje yra žmonių, kurie dirba įvairiuose miesto kampeliuose. Tačiau moteris patikino, kad dažniausiai keliaudami į darbą jie renkasi viešąjį transportą arba dviratį. Todėl dirbantiems Vilniuje teoriškai galima ir išvis atsisakyti kasdienio važinėjimo su automobiliu.

„Autobusų stotelė prie pat, prekybos centras – netoliese. Svarbias vietas galima pasiekti dviračiu arba pėsčiomis“, – sakė A. Pleckevičienė, pridūrusi, kad iš patirties jai kelionė iki miesto centro užtrunka apie 20 minučių pėsčiomis.

Nors ir šiaurinė Šnipiškių rajono dalis yra visai miesto viduryje, o kvartalą juosia didžiosios Vilniaus arterijos: Geležinio Vilko, Kalvarijų, Ozo ir Žalgirio gatvės, atitrūkti nuo miestietiško šurmulio padeda visai greta esanti žalioji erdvė.

Panorus pailsėti nuo miesto šurmulio, visai prie pat yra parkelis, kur esant šiltam orui, galima surengti ir iškylą. „Pasivaikščiojimui yra parkelis labai gražus. Yra suoliukai, yra kas ir žvejoja. Aš pati einu pėstute, bet matau kaip kiti su dviračiais atvažiuoja pasivažinėti. Aplink ežerėliai yra, sutvarkyta aplinka“, – apie dinamišką gyvenamąją aplinką pasakojo A. Pleckevičienė, pridūrusi, kad ateity planuotų kaimynams surengti iškylą ir pavaišinti savo gamybos meduoliais.

Projektą „Gyvenimui be automobilio“ inicijuojanti NT bendrovė „Realco“ kviečia gyventojus kurtis arčiau centro ir naudotis patogiai sukurta infrastruktūra, leidžiančia visus būtiniausius objektus – darbą, prekybos centrą, laisvalaikio leidimo zoną, mokyklas bei darželius pasiekti be automobilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius