Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: savivaldybės turėtų viešinti duomenis apie valdomus nekilnojamojo turto objektus

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad visuomenei vis dar nesudaromos pakankamos galimybės gauti informaciją apie valstybės ir savivaldybių turimus nekilnojamojo turto objektus ar jų perdavimą naudotis kitiems asmenims.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad atlikę Valstybės ir savivaldybių turto valdymo ir disponavimo juo įstatymo nuostatų antikorupcinį vertinimą, STT specialistai nustatė šias esmines problemas:

1. Savivaldybės nėra įpareigotos registruoti turto nuomos, panaudos, perdavimo patikėjimo teise sutartis nekilnojamojo turto registre.

2. Savivaldybės neprivalo viešai skelbti sudarytų turto nuomos, pardavimo, perdavimo patikėjimo teise sutarčių ar informacijos apie jas.

3. Visuomenė neturi galimybių gauti informacijos apie viešojo sektoriaus subjektų valdomą, naudojamą ir disponuojamą turtą.

STT nuomone, savivaldybės interneto svetainėse turėtų skelbti duomenis apie nuosavybės teise priklausančius ar patikėjimo teise valdomus nekilnojamojo turto objektus, kurie yra perduoti naudotis kitiems asmenims, jų naudojimo būdą, sudarytas sutartis, teisinį pagrindą, kuriuo vadovaujantis priimtas sprendimas. Taip pat turėtų būti viešinami duomenys apie šių objektų naudotojus bei nuomos kainas.

Finansų ir Susisiekimo ministerijos bei Lietuvos savivaldybių asociacija per 2 mėnesius turėtų informuoti STT, kaip bus atsižvelgta į antikorupcinio vertinimo išvadoje pateiktus pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius