Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suaugęs su gamta: atostogų namelis tęsia skandinaviškas tradicijas

Norvegijos firma „Reiulf Ramstad Arkitekter“ kuria statinius, kurie yra ryškūs ir šiuolaikiški, tačiau užtikrintai tęsia skandinaviškas architektūros tradicijas. Vienas naujausių jos projektų – puikiai į norvegišką kraštovaizdį įsikomponuojantis medinis atostogų namelis „Røldal“.
Atostogų namelis Røldal
Atostogų namelis Røldal / arch. „Reiulf Ramstad Arkitekter“
Temos: 2 Namas Architektūra

Pasak firmos „Reiulf Ramstad Arkitekter“ (RRA) architektų, minimalistinę atostogų namelio „Røldal“ išvaizdą įkvėpė viena vietos bažnyčia. Autorių pasirinkta geometriška statinio forma garantuoja jo tūrio kompaktiškumą, o skaidymas į dvi dalis – pagrindinį ir priestato – padeda išgauti intymų dialogą su jį supančia Skandinavijos gamta. Namelio gyventojai gali pasijusti nedaloma aplinkos dalimi. Dviejų tūrių kompozicija nameliui taip pat suteikia universalumo, dėl kurio statinys išpildys įvairios sudėties šeimų poreikius.

arch. „Reiulf Ramstad Arkitekter“/Atostogų namelis Røldal
arch. „Reiulf Ramstad Arkitekter“/Atostogų namelis Røldal

Atostogų namelio „Røldal“ autoriai stengėsi išsaugoti kuo daugiau supančios aplinkos bei sukurti su ja kuo glaudesnius ryšius. Svarbiais architektūriniais elementais čia tampa ir persiliejančios aukštų erdvės viduje, ir pro langus atsiveriantys platūs nuokalnės ar miško vaizdai.

Beje, amerikiečiai norvegų firmos „Reiulf Ramstad Architects“ projektuotojus ką tik Architektūros premija apdovanojo už dar du neseniai realizuotus skandinaviško architektūrinio charakterio objektus – Knarviko bendruomenės bažnyčią bei Nacionalinį turistinį taką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius