Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suprato, ko trūksta: Šiauliuose pradėtas statyti pirmasis prabangus viešbutis

Šiauliuose, Tilžės gatvėje, pradėtas statyti viešbutis, kuris turėtų atitikti 4-5 žvaigždučių standartus. Projekto autoriai mano, kad Šiauliuose tam yra poreikis. 6 mln. eurų vertės komplekse bus įrengta ir komercinių patalpų.
Šiauliuose statomo viešbučio vizualizacija
Šiauliuose statomo viešbučio vizualizacija

Pirmuose trijuose pastato aukštuose bus komercinės paskirties patalpos, parduotuvė, sporto salė, grožio paslaugų erdvės, o likusiuose erdvėje – 51 kambario viešbutis.

Projektą įgyvendinančios bendrovės „Šiaulių lyra“ projektų vadovė Jovita Šilkūnaitė sako, kad 6,5 tūkst. kv. m pastato statybos pradėtos gegužę, o jas numatoma baigti 2018 metais.

„Pradėjus domėtis viešbučių rinka pamatėme, kad tokio viešbučio Šiauliuose nėra. Visi mūsų draugai ir pažįstami turėjo vienokių ar kitokių pretenzijų kitiems viešbučiams. O mes statome tokį, kad užėjęs į viešbutį galėtum naudotis visomis paslaugomis ir net nereikėtų išeiti į miestą“, – teigia J. Šilkūnaitė.

Anot jos, kol kas neaišku, koks prekybos tinklas turėtų įsikurti pastate, taip pat neapsispręsta ir kas nuomosis komercines patalpas.

Šiauliuose statomo viešbučio vizualizacija
Šiauliuose statomo viešbučio vizualizacija

„Dar neturime užsakovų, nes neseniai pradėjome statybas ir nesiskelbiame. Turime užklausų, bet dar nesame nieko nusprendę“, – teigė J. Šilkūnaitė.

Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė patikino, kad toks viešbutis miestui neabejotinai reikalingas.

„Bet kokia iniciatyva yra sveikintina, nes toks viešbutis Šiauliams reikalingas. Miestas yra didelis, turistų skaičius daugėja: verslo turistai, keliautojai. Kuo daugiau įvairesnių nakvynės vietų, nuo penkių žvaigždučių iki jaunimo nakvynės namų, tuo ne tik Šiaulių regionas, bet ir visa Lietuva yra patrauklesni pateikdami įvairiausių galimybių“, – kalbėjo R. Stankuvienė.

Šiauliuose statomo viešbučio vizualizacija
Šiauliuose statomo viešbučio vizualizacija

Anot jos, šiuo metu Šiauliuose yra 21 apgyvendinimo įstaiga. Tarp jų trys viešbučiai turintys 4 žvaigždutes.

Šiaulių turizmo informacijos centro pateiktais duomenimis, pagal apgyvendinimo vietų skaičių, tenkantį tūkstančiui gyventojų, Klaipėdos mieste yra 21,7 vietos tūkstančiui gyventojų, Kaune – 13 vietų, Šiauliams tenka – 9,5 vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius