Švedijos programinės įrangos įmonė „Eliq“ Vilniuje steigia produktų kūrimo biurą

Švedijos technologijų įmonė „Eliq“, kurianti klientų įtraukimo programinę įrangą energijos tiekėjams, paskelbė apie savo planus atidaryti plėtros biurą Vilniuje. Įmonė siekia suburti programinės įrangos kūrėjų, duomenų analitikų ir produktų vadybininkų komandą, padėsiančiai įmonei toliau plėstis ir kurti naujus produktus, rašoma pranešime žiniasklaidai. „Eliq“ įmonė buvo įkurta 2010 m. pavadinimu „Exibea“,
Verslas, technologijos
Verslas, technologijos / 123RF.com nuotr.

„Tvarumas yra mūsų verslo modelio pagrindas, – sako „Eliq“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Hakanas Ludvigsonas. – Mes padedame energetikos įmonėms atrasti save kaip energetinių paslaugų teikėjus iš naujo, o vartotojams – lengviau suprasti jų energijos suvartojimą, efektyviau kontroliuoti ir naudotis teikiamomis paslaugomis. Tai yra būtini žingsniai, kuriuos taikydami technologijų pagalba sparčiau priartėtume prie ateities be iškastinio kuro.“

„Eliq“ užsitikrino 5 mln. eurų rizikos kapitalo finansavimą iš Lietuvių rizikos kapitalo įmonės Contrarian Ventures ir užsienio rizikos kapitalo Inven Capital, kuris leis įmonei paspartinti produkto plėtrą ir išplėsti jo tiekimą pasaulyje.

„Mes planuojame ilgalaikį įmonės augimą Vilniuje ir tikimės, kad laikui bėgant augs ir mūsų komanda. Be to, naujasis biuras prisidės prie mūsų tikslo aptarnauti klientus Baltijos šalyse“, – sako įmonės generalinis direktorius.

„Eliq“ planuoja įdarbinti „C#/.NET“ kūrėjus, duomenų analitikus ir produktų vadybininkus. Įmonė taip pat siekia užmegzti glaudžius ryšius su vietos universitetais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius