Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai bent nusivylimas: už tuščią žemės plotą vietoje 1 mlrd. gavo 100 tūkst. JAV dolerių 

Pernai Jungtinių Valstijų nekilnojamojo turto (NT) rinką sudrebino netikėtas pasiūlymas – už 1 mlrd. JAV dolerių įsigyti tuščią žemės plotą Beverli Hilse ant kalvos. Tačiau, nors turtas ir įspūdingas, už jį aukcione buvo pasiūlyta tik 100 tūkst. JAV dolerių suma. 
Beverli Hilso kalva
Beverli Hilso kalva / „Pacific Union International“ nuotr.

Šio sklypo kaina jau buvo mažinta nuo 1 mlrd. iki 650 mln. JAV dolerių, tačiau ir tuomet ekspertai abejojo pardavimo sėkme.

O dabar, pasibaigus aukcionui, paaiškėjo, kad 63 ha žemės sklypas Beverli Hilso viršūnėje po aukciono parduotas jį besinuomojusiam verslininkui tik už 100 tūkst. JAV dolerių.

Teigiama, kad sklypą aukcione įsigijo fondas „Mark Hughes Trust“, „The Real Deal“ cituoja pirmą apie pardavimą paskelbusį dienraštį „The Wall Street Journal“.

M.Hugheso fondas, kuris anksčiau valdė turtą, buvo vienintelis aukciono dalyvis. Jei kas kitas būtų norėjęs įsigyti turtą, būtų turėjęs kainą didinti bent 200 mln. JAV dolerių, kad padengtų nuomininkų įsiskolinimus.

Sklypu buvo susidomėjęs ir „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas, tačiau „The Wall Street Journal“ šaltinių teigimu, sklypas jam pasirodė per brangus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius