Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando sostinėje atidarytas aukščiausias šalyje dangoraižis

Tailando sostinėje Bankoke atidarytas aukščiausias dangoraižis šalyje „The MahaNakhon”. Iš viso į 313,4 m aukščio, 77 aukštų pastatą investuota 520 mln. JAV dolerių. Jame įsikurs kavinės, biurai ir penkių žvaigždučių viešbutis, rašo „CNN Style“.
Įspūdingas aukščiausias dangoraižis Tailande
Įspūdingas aukščiausias dangoraižis Tailande / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dangoraižis panašus į suspaustą kubą: pagrindinis jo pastatas sujungtas iš daug mažų kvadratinių išsikišusių panelių. Kai kurie sako, kad jis primena „Jenga“ žaidimą. Viso pastato plotas siekia 150 tūkst. kv. metrų.

Dangoraižį projektavo vokiečių architektas Ole'as Scheerenas. Tai ne pirmas architekto darbas Azijoje. Čia dangoraižius jis projektuoja jau daugiau nei dešimtmetį. Vienas iš žinomiausių darbų – dangoraižis „The Interlace“ Singapūre, 2015 metais pripažintas aukščiausiu pasaulio pastatu.

„Netikiu nekintančia architektūra, kurios principai pritaikomi visame pasaulyje. Jei pažvelgtumėte į mano projektuotus pastatus, visi jie skirtingi, nes kiekviena situacija įkvepia vis kitaip ir reikalauja kitokių atsakymų“, – „CNN Style” sakė architektas.

Naujajame dangoraižyje įsikūrė žiemos sodas, prabangios parduotuvės, apartamentai ir penkių žvaigždučių viešbutis. Šalia jo pastatytas 7 aukštų pastatas, vadinamas kubu, kuriame įrengtos uždaros ir atviros terasos, taip pat čia įsikūrusios kavinės.

Tiesa, gali būti, kad šis pastatas neilgai džiaugsis aukščiausio dangoraižio Bankoke titulu. Žadama, kad 2019 metais bus pastatytas kitas, bene dvigubai aukštesnis pastatas.

VIDEO: MahaNakhon Bangkok Rising, The Night of Lights : Light Show

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius