Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Technopolio“ biurų miestelyje nuomininkai erdves galės keisti taip, kaip jiems patinka

„Technopolio“ biurų miestelyje, šalia „Siemens“ arenos, atidaryti du paskutiniai biurų pastatai komplekse „Delta“. Verslo centro statytojai pasirūpino, kad patalpų nuomininkai patys galėtų keisti erdves taip, kaip jiems patinka.
„Technopolyje“ atidarytas „Delta“ biurų pastatas
„Technopolyje“ atidarytas „Delta“ biurų pastatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujieji 21,6 tūkst. kv. m nuomojamo ploto biurų pastatai papildė prieš tai čia stovėjusius ir iš koncerno „Icor“ grupės 2013 metais nupirktus „Alfa“, „Beta“ ir „Gama“. Investicijos į projektą siekia 35,4 mln. eurų.

„Deltoje“ šiuo metu išnuomotos beveik visos patalpos – užpildyta 85 proc. pastato.

Gali keisti darbo vietą kada panorėjęs

Nekilnojamojo turto bendrovės „Technopolis Lietuva“ vadovė Lina Paukštė teigė, kad „Technopolio“ pastatai iš kitų išsiskiria tuo, kad jie yra lankstūs. Erdvės suprojektuotos taip, kad jas galima keisti, kaip reikia nuomininkui.

„Kūrėme erdves, kurios lengvai transformuojasi iš vienos paskirties į kitą. Suteikiame savo nuomininkams galimybę plėsti erdvę, trauktis, kai reikia, be didelio ir skausmingo pokyčio nei mums, nei jiems“, – teigė įmonės vadovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bendrovės „Technopolis Ozas“ vadovė Lina Paukštė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bendrovės „Technopolis Ozas“ vadovė Lina Paukštė

Įdomu tai, kad projektuojant pastatą buvo suplanuota 20 proc. daugiau inžinerinių sistemų, nei reikalauja Lietuvos įstatymai. Tai, esą, ir padidina biurų lankstumą.

„Pagal mūsų standartus, viską reikia projektuoti su atsarga, 20 proc. daugiau, nei reikalauja vietiniai įstatymai. Investuojama daugiau, bet po to turi daugiau galimybių plėstis ir judėti. Visos „komunikacijos“ suvedžiotos lubose. Taip užtikrinamas mobilumas ir galima keisti darbo vietą taip, kaip nori ir kur nori“, – sakė L.Paukštė.

Nori nuomoti jaunam verslui

Pasak „Technopolis Lietuva“ vadovės, įmonė orientuojasi į nuomininkus, valdančius įvairius verslus. Tačiau labiausiai pageidaujama smulkių, tik besikuriančių įmonių su energingais žmonėmis.

„Nesame apsiriboję, kad įmonė turi būti vieno kurio nors sektoriaus. Tačiau esame sau pasakę, kad norime mažesnių įmonių, kurios čia augtų. Šis pastatas skirtas verslams, kurie mėgsta dirbti efektyviai – neturėti didelių konferencijų salių, o patikėti jas mums, nes taip paprastėja priežiūra, mažėja kaštai. Tai yra patalpos perspektyvioms, jaunoms įmonėms, kurioms svarbu talentai, darbuotojai ir tai, kaip jie jaučiasi“, – sakė L.Paukštė.

„Deltoje“ iš viso yra apie 15 įvairių dydžių konferencijų salių, kurias pastato nuomininkai gali išsinuomoti. Jos svyruoja nuo 4 iki 45 vietų. Pastate veikia speciali salė, pritaikyta vaizdo konferencijoms, restoranas, kuriame telpa per 200 žmonių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Technopolyje“ atidarytas „Delta“ biurų pastatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Technopolyje“ atidarytas „Delta“ biurų pastatas

Konferencijos salės yra valdomos per bendrą „Technopolio“ sistemą, kurioje galima rezervuoti norimą erdvę.

Erdvė mažoms įmonėms

Antrame pastato aukšte įrengta erdvė, skirta mažoms įmonėms, pavadinimu „UMA“. Tai – mažiems, keliaujantiems, projektiniams ar besiplečiantiems verslams skirta erdvė. Ją gali išsinuomoti tiek biure įsikūrusios įmonės, tiek kiti žmonės.

Planuojama, kad šioje erdvėje galėtų įsikurti ir rizikos kapitalo fondas ar verslo akseleratorius, investuojantis į čia įsikursiančius startuolius.

„Ši erdvė nėra skirta startuoliams, bet jiems ir neuždrausta. Visų pirma, ji skirta biuro praplėtimui, keliaujantiems arba kelių žmonių verslams, kuriems nebūtina turėti savo uždaro kabineto. Mes ją skiriam kaip alternatyvą darbo erdvėms“, – 15min sakė ji.

Iš viso šiame biurų mieste yra šeši pastatai, kuriuose dirbs apie 5,5 tūkst. darbuotojų. Bendras nuomojamas visų šešių pastatų plotas – apie 64 tūkst. kv. metrų.

Viename iš dviejų „Delta“ pastatų įsikurs „Western Union Processing Lietuva“. Antrajame pastate veiklą vykdys taip pat smulkaus ir vidutinio dydžio įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius