Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Technopolis“ plečiasi: suplanavo naują biurų pastatą, ieško patalpų bendradarbystės erdvėms

Suomijos nekilnojamo turto investicijų ir valdymo bendrovė „Technopolis Lietuva“ užbaigė sklypo, esančio greta biurų pastato „Penta“ (buvęs „Pentagonas“), įsigijimo sandorį. Per trejus metus greta prekybos centro „Ozas“ turėtų iškilti biurų pastatas „Nova“, rašoma pranešime spaudai.
Biurų pastatas „Penta“
Biurų pastatas „Penta“ / Bendrovės nuotr.

Greta "Ozo" prekybos centro esančius biurų pastatą „Penta“ ir greta esantį sklypą „Technopolis“ balandžio mėnesį įsigijo iš koncerno „Icor“. Bendra sandorio vertė – apie 32 mln. eurų.

Biurų pastate „Penta“ pirmieji nuomininkai įsikurs 2018 metų I ketvirtį. Apie 20 tūkst. kv. m biurų pastato "Nova" statybos turėtų prasidėti 2018 metų pabaigoje, o projektas turėtų būti baigtas per trejus metus.

Po „Penta“ ir „Nova“ užbaigimo „Technopolio“ Vilniuje pastatų nuomojamas plotas sieks 100 tūkst. kv. m nuomojamo ploto, o bendras darbo vietų skaičius juose sieks apie 8,3 tūkst.

Bendrovės nuotr./Biurų pastatas „Penta“
Bendrovės nuotr./Biurų pastatas „Penta“

Taip pat planuojama investuoti į biurų miesto infrastruktūros plėtrą.

„Biurų mieste šiemet įsikūrė sporto studija ir vaikų dienos centras, prieš kelias savaites atidarytas restoranas ir kavos baras. „Penta” taip pat įsikurs vaikų darželis. Ant pastarojo pastato stogo iškils saulės elektrinė – antra mūsų biurų mieste“, – teigia teigia „Technopolis Lietuva“ vadovė Lina Maskoliūnė.

Dabar taip pat vertinami pasiūlymai dėl galimybės projekte „Nova“ įsikurti aukštojo mokslo įstaigai, vertinama galimybė šiame projekte įrengti trijų žvaigždučių viešbutį.

Taip pat bendrovė pranešė ketinanti toliau plėsti UMA bendradarbystės (angl. co-working) erdvės tinklą Lietuvoje ir šiuo metu ieško patalpų Vilnaus centre. Metų pradžioje atidarius 100 vietų bendradarbystės erdvę („Technopolio“ „Delta“ pastate) – beveik visos vietos parduotos.

„Matome bendradarbystės erdvių ir biurų labai mažoms komandoms paklausą, todėl žvalgomės naujos vietos UMA erdvės plėtrai Vilniaus centre. Dalijimosi paslauga pagrįsti verslai labai stipriai auga visame pasaulyje, kaip kad airbnb ar automobilių dalijimosi paslaugos. Ir nors Lietuvos darbuotojai vis dar labai vertina privatumą, kaip parodė visų per pastaruosius porą metų atsidariusių bendradarbystės erdvių sėkmė – dalijimosi paslaugos labai sparčiai žengia į priekį ir Lietuvoje“, – teigia L.Maskoliūnė.

Iš viso greta „Siemens“ arenos Vilniuje esančiame biurų mieste „Technopolis“ yra 7 biurų pastatai – „Alfa“, „Beta“, „Gama“, „Delta“ („Beta“ ir „Delta“ – po du pastatus) ir šiuo metu baigiamas statyti „Penta“. Naujai įsigytame sklype projektuojamas biurų pastatas „Nova“ bus 8-tas šio biurų miesto pastatas.

„Technopolis“ per 5 veiklos metus, atėjęs į rinką 2013 metais, Lietuvoje investavo apie 130 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius