Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas įpareigojo „Hanner“ ištaisyti broką sostinės daugiabutyje

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ turi neatlygintinai ištaisyti broką daugiabutyje sostinės Jeruzalės mikrorajone, kurį gyventojai įvertino 106,8 tūkst. eurų. Taip nusprendė Vilniaus apygardos teismas, iš dalies tenkinęs butų savininkų ieškinį.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Teismas, išanalizavęs įrodymus ir paskirtos ekspertizės paaiškinimus, konstatuoja, jog jų pakanka išvadai, jog pastate ir butuose yra defektų. Plėtotoja nepaneigė parduotų daiktų netinkamos kokybės bei neįrodė, kad defektai galėjo atsirasti dėl netinkamo turto eksploatavimo.

Teismas daro išvadą, kad yra pagrindas įpareigoti „Hanner“ neatlygintinai ištaisyti daugiabučio defektus ir jų atsiradimo priežastis“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismas įpareigojo bendrovę sutvarkyti sutrūkinėjusias pastato sienas laiptinėse, vidaus pertvaras ir išorės sienas dalyje butų, užsandarinti tarpus tarp langų, sutvarkyti apdailą ir drėgmės bei pelėsio atsiradimo priežastis voniose dalyje butų, sutvarkyti monolitinių konstrukcijų deformacines siūles fasade ir požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje taip pat sutvarkyti hidroizoliaciją.

Šį sprendimą dar galima skųsti per 30 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teisme daugiabučio gyventojai taip pat siekė, kad bendrovė būtų įpareigota sutvarkyti netinkamai įrengtą vandens nutekėjimą nuo balkonų.

Anot butų savininkų, jie pranešė plėtotojai apie 2006 metais Kviečių g. 4 pastatyto namo defektus, tačiau ši juos taisyti atsisakė. „Hanner“ teigimu, pastato problemas turėjo spręsti namo administratorius - bendrovė „Namų priežiūros centras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius