Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas panaikino Barselonos valdžios skirtą baudą „Airbnb“

Ispanijos teismas panaikino 30 tūkst. eurų baudą, kurią Barselonos miesto valdžia skyrė būsto nuomos portalui „Airbnb“ už tai, kad esą jame reklamuojami būstai, neturintys leidimo apgyvendinti turistus.
„Airbnb“ sąraše galima rasti nuomojamų būstų daugelyje pasaulio šalių
„Airbnb“ sąraše galima rasti nuomojamų būstų daugelyje pasaulio šalių / 123rf.com

Barselonos teismas sprendimą priėmė lapkričio 29 d. Jis buvo paskelbtas „Airbnb“ puslapyje pirmadienį. Tokia teismo nutartis buvo priimta dėl teisinio vakuumo, susijusios su dalijimosi ekonomika Ispanijoje.

„Trūksta šio naujo fenomeno reguliavimo... ir bauda jo negali pakeisti“, – nusprendė teismas. Tai buvo pirmas kartas, kai Ispanijos teismas atmetė „Airbnb“ skirtą baudą.

Katalonijos regiono, kuriam priklauso ir Barselona, valdžia pirmą baudą „Airbnb“ skyrė 2014 metų liepą. Esą dėl to, kad kiekvienas turistams nuomojamas butas ar namas turi būti registruotas regiono turizmo tarnyboje.

Regionas sugriežtino apgyvendinimo taisykles 2012 metais, nes esą norėta geriau kontroliuoti paslaugų kokybę.

San Franciske registruota „Airbnb“ pasveikino tokį teismo sprendimo, kuri pavadino labai svarbiu siekiant išspręsti problemas su Katalonija.

„Airbnb“ yra sprendimo dalis Barselonoje, ir mes norime dirbti su vietos valdžia dėl aiškių ir sąžiningų būsto dalijimosi taisyklių. Tikimės, kad šis teismo sprendimas duos pradžią naujai diskusijai apie tai, kaip galime dirbti kartu“, – teigiama kompanijos pranešime.

Barselonos miesto valdžia lapkritį būsto nuomos portalams „Airbnb“ ir „HomeAway“ skyrė po 600 tūkst. eurų baudos už tai, kad reklamuojami būstai, neturintys leidimo apgyvendinti turistus.

Barselonos valdžia siekia pažaboti turistų bumą, kuris, kaip baiminamasi, iš miesto išstums skurdesnius gyventojus ir sugadins miesto žavesį.

Daugelį metų miestas džiaugėsi augančiais turistų rautais, tačiau dabar vis labiau problemų kelia triukšmas, augančios nekilnojamojo turto kainos bei nelegali butų nuoma, kas piktina vietos gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius