-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas panaikino „MG valdos“ ir Telecentro sandorį dėl teritorijos Viršuliškėse

Teismas panaikino koncernui „MG Baltic“ priklausančios įmonės „MG valda“ ir valstybės valdomo Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) bei Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) sandorius dėl valstybinės žemės sklypo Vilniuje, greta Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 17 dieną patenkino prokurorų skundą ir panaikino Vilniaus apygardos teismo sausio pradžioje priimtą sprendimą.

Teismas pripažino negaliojančiomis „MG valdos“ ir NŽT 2014 metais sudarytą valstybinės žemės nuomos sutartį, 2015 metų „MG valdos“ ir Telecentro pirkimo-pardavimo sutarties dalį dėl radijo antenų ir nuomos teisės perleidimo. Be to, teismas nurodė Telecentrui sumokėti bendrovei „MG valda“ 247,1 tūkst. eurų, sumokėtų už radijo antenas.

Apeliacinio teismo vertinimu, sudarant minėtas sutartis buvo nesilaikyta įstatymo reikalavimų nurodyti turto naudojimo sąlygas ir nusidėvėjimo lygį.

„Telecentras ginčijamos valstybinės žemės nuomos sudarymo metu neatitiko būtinos ir svarbios sąlygos valstybiniam žemės sklypui išnuomoti ne aukciono tvarka – neturėjo siekio bei tikslo išsinuomotą valstybinės žemės sklypą naudoti būtent ginčo turto eksploatavimo bei naudojimo pagal jų tiesioginę paskirtį tikslais“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Apie 7,26 hektaro ploto sklypą su statiniais iš Telecentro už daugiau nei 6 mln. eurų „MG valda“ įsigijo 2015 metų rugsėjį. Bendrovė Žvėryno, Karoliniškių ir Viršuliškių sankirtoje esančioje teritorijoje planavo plėtoti gyvenamųjų namų kvartalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius