Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“. Europiečiai išsilakstė į kaimus: grįžtantiems siūlys pigesnius būstus

Kai praėjusių metų kovo mėnesį naujasis koronavirusas užklupo visą Europą, jis radikaliai pertvarkė miestų gyvenimą – biuro darbuotojai persikėlė dirbti į savo namus, laisvalaikio ir turizmo sektorius užvėrė duris, o milijonų žmonių gyvenimas apvirto aukštyn kojomis.
Paryžius
Paryžius karantino metu / „The New York Times“/Dmitry Kostyukov nuotr.

Išlaisvinti iš biurų – daugeliui tai buvo pirma tokia patirtis nuo tada, kai jie pradėjo dirbti – visų Europos šalių miestiečiai ėmė kraustytis gyventi kitur. Vieni norėjo išvengti viruso, o kiti troško pabėgti iš ankštų ir brangių butų ir pajusti artimesnį ryšį su gamta.

Šiandien, praėjus beveik metams po pirmojo karantino ir beveik neabejojant, kad dar ne vieną mėnesį teks gyventi su įvairiais apribojimais, nebegalime drąsiai daryti prielaidos, kad dauguma COVID-19 tremtinių būtinai sugrįš į miestą, kai virusas bus sutramdytas. Dabar kyla klausimas ne kaip pritraukti žmones į kaimą, o juos atkalbėti nuo minties ten persikelti visam laikui.

Miestų planuotojams ir urbanistams tai reiškia, kad reikia pradėti spręsti problemas, kurios kankino daugelį miestų jau ilgą laiką – būsto įperkamumo, patogaus, saugaus susisiekimo ir galimybių naudotis žaliosiomis erdvėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius