-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tokių namų pavydėtų bet kas: lietuvių dizaineriai įspūdingoje vietoje sukūrė stebuklą

Erdvus namas, skirtas šeimynai, kuria unikalią istoriją. Jis stovi individualiųjų gyvenamųjų namų kvartale, vienoje pusėje ribojasi su mišku, todėl norėta išsaugoti ryšį su gamta. Didžiuliai langai atveria laukymės teritoriją, kurioje galima regėti užklydusias stirnas, o žaliuojanti veja tampa kone ryškiausiu į interjerą įsiliejusiu elementu.
Didelės šeimos namai
Didelės šeimos namai / Vaidoto Darulio nuotr.

Interjero autoriai: Ignas Kalinauskas, Aidas Kalinauskas

Studija: Archispektras

Pats namas susideda iš trijų tūrių. Visi jie kreivi, charakteringi, o kiekvieno funkcija tiesiogiai atsispindi pastato formoje. Didžiausia erdvė yra bendra, naudojama visos penkių asmenų šeimos, t. y. svetainė su valgomuoju ir virtuvės zona. Mažiausiai ploto skirta katilinei ir tualetui. Dviaukštis tūris – tai poilsio zona – miegamieji. Antrajame aukšte įsikūrę trys vaikai, turintys savą vonios kambarį, o po jais – šeimininkų miegamasis su erdviu vonios kambariu ir talpia drabužine.

Vaidoto Darulio nuotr./Didelės šeimos namai
Vaidoto Darulio nuotr./Didelės šeimos namai

Didžiulėje šviesioje erdvėje norėta išsaugoti tvarkos jausmą, todėl joje atidžiai parinkti ir įrėminti tam tikri architektūros ar interjero elementai: langai, durys, galerijos, televizorius, darbo zona, laikrodis, virtuvės darbastalis bei kitos detalės.

Tokie mediniai rėmai itin pabrėžia laužytas stačiakampes geometrines formas, kurių koncepcija akivaizdi jau pastato išorėje, taigi norėta išlaikyti nuoseklumą ir viduje. Palei lubas kur ne kur buvo panaudotos LED juostos, dar labiau pabrėžiančios aštrias linijas, plokštumų lūžius. Lubų apdailai pritaikytos akustinės plokštės, užtikrinančios komfortišką bendravimą aukštose erdvėse.

Vaidoto Darulio nuotr./Didelės šeimos namai
Vaidoto Darulio nuotr./Didelės šeimos namai

Šeimos name ryškiai atsiskleidžia esminiai projekto autorių dizaino principai: absoliutus funkcionalumas, kontekstualumas, sprendinių nuoseklumas ir savitas charakteris. Architektūrinė išraiška remiasi skandinaviška estetika – medinis fasadas ir juodas stogas, o interjere galima įžvelgti daugiau minimalizmo, šiuolaikinės japoniškos stilistikos, sušildančios malonia medienos tekstūra, šiltų atspalvių minkštų baldų gobelenais ar grubaus audimo kilimine danga. Būtent mediena, šviesios erdvės ir originalios baldų formos suteikia interjerui minkštumo, jaukumo, subtilaus žaismingumo, o blizgūs virtuvės bei vonios kambario baldų ir prietaisų paviršiai papildo stilistiką rafinuotu spindesiu, elegantiška prabanga.

Vaidoto Darulio nuotr./Didelės šeimos namai
Vaidoto Darulio nuotr./Didelės šeimos namai

Charakteringas ir charizmatiškas šeimos namas žavi netaisyklingų formų estetika, jaukiu medaus atspalvio medienos ir švarių baltos spalvos plokštumų deriniu, maloniai šildančiu ir erdves pabrėžiančiu apšvietimu bei originaliomis baldų variacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius