-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 10 brangiausių ir pigiausių Vilniuje parduodamų naujų butų

Būstas už pusę milijono ar keliolika dešimčių tūkstančių eurų – šiuo metu Lietuvos sostinės nekilnojamojo turto rinkoje vyrauja tokia plati pasiūla. Pigiausi, ekonominio segmento būstai parduodami maždaug už 1,1 tūkst. eurų už kv. metrą, tačiau norintieji prestižinės klasės būsto puikioje vietoje sumokės ir 4,1 tūkst. eurų už kv. metrą.
Birutės18 ir Vilnelės namai
Birutės18 ir Vilnelės namai / Irmanto Gelūno ir Vidmanto Balkūno nuotr.

Nekilnojamojo turto analitikas ir konsultacijų bendrovės „Real Data“ vadovas Arnoldas Antanavičius seminare apie nekilnojamojo turto rinką pristatė šiuo metu oficialiai parduodamus pigiausius ir brangiausius projektus.

Taigi, kas pateko į dešimtuką?

„10 brangiausių oficialiai pardavinėjamų daugiabučių Vilniuje kainos svyruoja nuo 3,3 tūkst. iki 4,1 tūkst. už kv. metrą. Kainos nėra labai didelės, bet ir nėra labai mažos. Per prėjusį pakilimą Senamiestyje jos buvo pasiekusios ir 20 tūkst., 24 tūkst. litų už kv. metrą“, – pasakojo A.Antanavičius.

Tačiau ne visi projektai kainuoja po keletą tūkstančių už kvadratą, teigia analitikas. Pavyzdžiui, pigiausiai parduodamas projektas Vilniuje yra Naujosios Vilnios rajone „Vilnelės namai“.

„Prieš dvejus metus, kai dariau panašų sąrašą, pigiausių projektų kainos siekė ir iki 1 tūkst. už kv. metrą.

Dabar pažiūrėjus į pigiausius projektus matyti, kad kainos nuo to laiko pakilusios 10–15 proc., vystytojų apetitas padidėjęs. Tai atspindi tendenciją, kad buvo galimybė didinti, tai ir didindavo kainą. Pašilaičiuose pradėjo pardavinėti už tokią kainą, kai prieš porą metų už tą pačią sumą galima būdavo nusipirkti butą gerokai arčiau centro“, – kainų pokyčius seminare komentavo A.Antanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius