-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto bankas perims 200 tūkst. kv. m administracinės paskirties patalpų

Turto bankas pranešė šiemet planuojantis perimti 200 tūkst. kv. m ploto administracinės paskirties patalpų. Taip įgyvendinamas penktasis, priešpaskutinis, administracinės paskirties valstybės turto centralizacijos etapas.
Vaikų ligoninės pastatai Vytauto g. 15
Vaikų ligoninės pastatai Vytauto g. 15 / Turto banko nuotr.

„Jei sudėliotume perimamus kvadratinius metrus į vieną tiesę, susidarytų atstumas nuo Vilniaus iki Šiaulių – tokios apimties valstybės turto konsolidacija numatyta šiemet. Patalpos iš esamų valdytojų bus perimamos etapais, taip užtikrinant sklandų perdavimą“, pranešime cituojamas Mindaugas Sinkevičius, Turto banko generalinis direktorius.

Šio etapo metu metu planuojama perimti dalį Susisiekimo, Kultūros, Švietimo, mokslo ir sporto, Teisingumo ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms atsakingų institucijų patalpų.

„Perimant pastatus, bus įvertinta jų būklė, pastato priežiūros paslaugų poreikis, o taip pat ten įsikūrusių institucijų patalpų poreikis“, – nurodo M.Sinkevičius.

Baigus penktąjį centralizacijos etapą, Turto bankas valdys 540 tūkst. kv. m ploto valstybės administracinės paskirties pastatų. Tai sudaro kiek daugiau nei 70 proc. nuo viso valstybės administracinės paskirties valstybės nekilnojamojo turto. Iš viso numatyti šeši valstybės turto centralizacijos etapai, Turto bankui perimant 100 proc. valstybės administracinės paskirties patalpų.

2018 m. pabaigoje Turto bankas turėjo sudaręs 505 panaudos sutarčių ir 550 nuomos sutarčių su jo valdomuose pastatuose įsikūrusioms institucijomis ir įstaigomis.

Šiuo metu Turto bankas patikėjimo teise valdo apie 800 tūkst. kv. m ploto valstybei priklausančio nekilnojamojo turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius