Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio būdu statant iki 300 kv. m namą – statybos techninė priežiūra nebeprivaloma

Nuo šių metų įsigaliojus Statybos įstatymo pakeitimams asmenys, apsisprendę ūkio būdu statyti ne didesnį nei 300 kv. m ploto nesublokuotą vieno buto gyvenamąjį namą ar pagalbinį ūkio pastatą, nebeprivalo organizuoti statinio statybos techninės priežiūros, tai yra – pasamdyti statybos techninį prižiūrėtoją, skelbia Aplinkos ministerija.
Statybvietė Stumbrų g. 26
Statybos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Net ir tada, kai statybos darbai vykdomi ūkio būdu, statinio statybos vadovo pareigas eina statytojas, o statinio techninės priežiūros vadovą pasamdyti nėra privaloma, statant didesnį nei 80 kv. m pastatą būtina Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai pranešti apie numatomą statybos pradžią ne vėliau kaip prieš vieną dieną iki statybos pradžios.

Dažnai gyventojams kyla klausimas, ar statant statinius ūkio būdu būtina įsigyti ir pildyti statybos darbų žurnalą. Teisės aktai numato išimtį, kad šio žurnalo galima nepildyti ūkio būdu statant ne didesnį kaip 500 kv. m bendrojo ploto vieno ar dviejų butų gyvenamąją namą ar pagalbinio ūkio paskirties pastatą. Kitais atvejais statybos darbų žurnalas privalomas.

Statybos organizavimo būdas, kai darbai atliekami statytojo rizika, nesudarius statybos rangos sutarties, naudojant tik statytojo darbo jėgą, vadinamas statyba ūkio būdu. Pasirinkęs šį statybos būdą savininkas prisiima ne tik statytojo, bet ir rangovo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius