Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministerija planuoja atnaujinti savo pastatą

Užsienio reikalų ministerija sumanė atnaujinti Juozo Tumo-Vaižganto gatvėje antru numeriu pažymėtą pastatą, kuriame yra įsikūrę. Į pastato, kuris yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, rekonstrukcija ministerija ketina investuoti 9,5 mln. eurų.
Lietuvos užsienio reikalų ministerija
Lietuvos užsienio reikalų ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamento 15min atsiųstame atsakyme nurodoma, kad ministerijos pastatų komplekso rekonstrukcija pradėta dar 2003 metais. URM priklausantys buvusios spaustuvės „Vyturys“ vieno ir trijų aukštų korpusai rekonstruoti į administracinį dviejų ir penkių aukštų pastatą.

„2008–2009 m. ant URM administracinio pastato jungiamojo korpuso pristatytas 4-as aukštas bei galerija, jungianti visus URM korpusus. Tarp senojo ir naujo korpuso, įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. 2010–2013 m. rekonstruotas naujasis korpusas, pristatytas penktas aukštas, įrengtas naujas fasadas“, – rašoma atsakyme.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos užsienio reikalų ministerija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos užsienio reikalų ministerija

Dabar liko užbaigti URM pastatų rekonstrukcijos projektą, todėl suplanuota rekonstruoti 1958 metais pastatytą korpusą.

„Statinio inžinerinės sistemos yra fiziškai susidėvėjusios, patalpų būklė nepatenkinama dėl yrančios apdailos keliamo pavojaus darbuotojų saugumui“, – nurodoma atsakyme.

Ministerijos pastate, 5,4 tūkst. kv. m plote dirba 147 darbuotojai. Jame yra didžiausia ministerijos posėdžių ir renginių salė.

Ministerijos pastatui J.Tumo Vaižganto gatvėje atnaujinimui planuojama skirti 9,5 mln. eurų iš Valstybės investicijų programos ir Turto atnaujinimo programos lėšų.

„Dabar vyksta senojo korpuso rekonstrukcijos darbų pirkimo procedūros. Bus atlikta visų vidaus patalpų rekonstrukcija, atnaujintos inžinerinės sistemos, pastogės patalpose įrengtos darbo vietos. <...> Tiksli rekonstrukcijos vertė bus žinoma pasibaigus pirkimo procedūroms“, – nurodoma komentare

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos užsienio reikalų ministerija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos užsienio reikalų ministerija

Pastatas J.Tumo Vaižganto gatvėje, kuriame įsikūrusi URM, nuo 1993 metų įrašytas į Kultūros paveldo registrą. Jį projektavo architektas Levas Kazarinskis, jis taip pat yra sukūręs M.K.Čiurlionio menų mokyklos pastatą Antakalnyje.

„Vykdant būsimą rekonstrukciją privaloma išsaugoti visas paveldo vertingąsias savybes, įskaitant fasadą“, – aiškina 15min pateiktame URM atsakyme.

Šį projektą ministerija ketina baigti 2022 metais.

15min skelbė, kad tai ne vienintelis objektas, kurį ketina atnaujinti URM. Statybininkai turėtų kurį laiką šeimininkauti Lietuvos ambasadoje Danijoje ir Latvijoje. Taip pat iš nuomojamo buto Lietuvos generalinio konsulato Gardine darbuotojus iškeldins į naują, miesto centre iškilsiantį pastatą.

Apie šiuos projektus plačiau skaitykite straipsnyje „Kai kuriose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse šeimininkaus statybininkai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius