Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi V.Putino meilužė savo prabangų butą su liftu bando išnuomoti už 700 tūkst. rublių per mėnesį

Viena iš „Pandoros popieriuose“ aprašytų netikėtai praturtėjusių rusių Svetlana Krivonogich, buvusi Rusijos prezidento Vladimiro Putino meilužė, prabangiame Sankt Peterburgo rajone bando išnuomoti savo per keturis aukštus išsidėsčiusį butą už 700 tūkst. rublių – apie 8 tūkst. eurų per mėnesį, rašo BBC. Iš skelbime nurodytų nuotraukų galima pamatyti, kaip atrodo moters butas. Tai 447 kvadratinių metrų būstas, kurį ji nusipirko po metų gimus dukrai, kuri esą labai panaši į šalies prezidentą.
Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgas / 123rf.com nuotr.

Sankt Peterburgo „Kamenny Ostrov“ – rami, tačiau išskirtinė vieta centrinėje miesto dalyje. Didžiąją dalį erdvės čia užima parkas, tačiau pro medžius galima pamatyti ir ikirevoliucinių laikų sodybas, ir sovietų valdžios rezidencijas. Putino laikais čia atsirado ir naujų būstų, rašo BBC.

„Vienas privačiausių kompleksų Sankt Peterburge“, – taip Sankt Peterburgo nekilnojamojo turto agentūra „Engel & Volkers“, to paties pavadinimo Vokietijos įmonės padalinys, apibūdina vieną iš šių naujų namų.

Agentūra prabangių namų komplekse siūlo išsinuomoti beveik pusės tūkstančio kvadratinių metrų ploto butą. Šioje vietoje, kur XX a. devintajame dešimtmetyje buvo pastatyti keli gyvenamieji kompleksai, kadaise buvo pirklių Jelisejevų valdos.

Kas gyvena komplekse

Kompleksą praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje pastatė bendrovė, susijusi su banku „Rossija“, kurį JAV valdžios institucijos vadina Rusijos prezidento artimiausios aplinkos banku.

Komplekse yra tik 21 butas. Kaip skelbia BBC, devintojo dešimtmečio pradžioje čia butus nusipirko žmonės iš V.Putino aplinkos: jo dziudo partneriai (Vasilijus Šestakovas ir Arkadijus Rotenbergas), įmonės „Severstal“ bendraturčio Aleksejaus Mordašovo, kuriam neseniai buvo pritaikytos ES sankcijos, šeima.

Tačiau tai nereiškia, kad vakarais jie susitikdavo kieme ir aptardavo naujausias žinias. „Privačiausiame Sankt Peterburgo komplekse“ vyrauja kiek kitokia kultūra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

„Žmonės ten neturi jokių tarpusavio ryšių. Jie atvyksta automobiliu, kiekvienas turi savo įėjimą – eina į savo butą ir viskas. Niekas vienas pas kitą specialiai nesilanko. Suprantate, niekas neišeina į kiemą“, – pasakojo vienas iš namo gyventojų.

Jis pridūrė, kad butai nebuvo parduodami rinkoje: jie buvo siūlomi per pažįstamus, rašo BBC.

Vieną iš butų 2004 m. nusipirko ir Svetlana Krivonogich, dabar jo rinkos vertė – apie 300 mln. rublių (3,5 mln. eurų).

Iki 2020 m. lapkričio mėn. S.Krivonogich pavardė visuomenei nebuvo žinoma.

Tuo metu leidinys „Proekt“, kuris vėliau buvo pripažintas Rusijoje nepageidaujama organizacija, paskelbė tyrimą, iš kurio matyti, kad S.Krivonogich esą buvo artima V.Putino draugė, kurios dukra labai panaši į valstybės vadovą. Prieš susipažindama su V.Putinu ši moteris neturėjo verslo ar kitų pajamų šaltinių, tačiau po pažinties tapo banko „Rossija“ akcininke (3 proc.), įsigijo prabangų nekilnojamąjį turtą.

Remiantis „Pandora Papers“, maždaug tuo pačiu metu, kai buvo įsigytas butas Sankt Peterburge, S.Krivonogich už 3,6 mln. dolerių įsigijo ir prabangų butą Monake su vaizdu į jūrą.

Kuris butas nuomojamas

„Engel & Volkers“ skelbime, žinoma, nėra savininko pavardės. Tačiau jame nurodytas tikslus plotas – 447,4 kv. m.

Tai vienintelis tokio ploto butas komplekse, priklausantis Svetlanai Krivonogich (Rosreestr duomenys), rašo BBC.

Pirmą kartą agentūra bandė jį išnuomoti 2021 m. per populiarų portalą CYAN. Tačiau BBC paskambinus į „Engel & Volkers“ ir pačiai S.Krivonogich, skelbimas buvo išimtas. Tačiau jis liko archyve.

2022 m. kovo pabaigoje butas vėl buvo pasiūlytas nuomai.

Kaip atrodo butas

Kas laukia tų, kurie pasirengę mokėti 700 tūkst. rublių (8 tūkst. eurų) per mėnesį už teorinę galimybę kieme susitikti su prezidento pažįstamais?

Nuotraukas tviteryje skelbia BBC straipsnio autorius Andrejus Zacharovas.

Apartamentai išsidėstę per keturis aukštus. Juos jungia liftas. Pirmame aukšte yra svetainė ir terasa su vaizdu į Nevą, antrame aukšte – miegamasis ir vaikų kambarys, o trečiame aukšte – baras su namų kino teatru, italų dizainerio sukurtas auksine plėvele dengtas gultas.

Rūsyje yra garažas ir laukiamasis apsaugos darbuotojams bei vairuotojams.

Prie 700 tūkst. už nuomą reikia pridėti 90 tūkst. rublių (1 tūkst. eurų), kuriuos reikia mokėti už komunalines paslaugas. „Jokių skaitiklių“, – rašoma CIAN skelbime.

„Žinoma, kalbant apie šį interjerą, negalima kalbėti apie jokį stilių. Matyti, kad prabangos suvokimas labai nesubrendęs.

Brangios apdailos medžiagos, geri prekių ženklai, tačiau architektūrinių elementų ir apdailos detalių traktavimas kelia prisiminimus apie 1990-ųjų pabaigos interjerus: „Jūs pakvietėte mane į restoraną, o aš iš karto apsirengiau viską, ką turiu geriausia“, – taip specializuoto dizaino ir interjero leidinio redaktorius BBC komentavo buto nuotraukas. Saugumo sumetimais jis pageidavo likti nežinomas.

„Engel & Volkers“ būstinė Vokietijoje atsisakė atsakyti į BBC klausimus, motyvuodama tuo, kad neteikia konfidencialios informacijos apie klientus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius