Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Tomaševskis apie reikalavimą griauti lauko tualetą: „Iš tiesų ten sandėliukas“

Statybos inspektoriams nustačius, kad vieno iš valdančiųjų koalicijos partijos lyderio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio šeimos valdose esančią malkinę ir lauko tualetą teks griauti, šis atkerta, kad problemų ten niekada ir nebuvo. Anot jo, lauko tualeto jo šeimos sklype nėra, nes ten tik sandėliukas. 
Valdemaro Tomaševskio sodyba
Valdemaro Tomaševskio sodyba / 15min nuotr.

Pirmadienį Seime vykusioje nuotolinėje spaudos konferencijoje V.Tomaševskis pakomentavo situaciją dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) jo šeimos valdose atlikto tyrimo ir jo rezultatų. Pirmiausia politikas pabrėžė, kad turtas yra ne jo, be to, jis tikino, kad problemos ten niekada nebuvo. V.Tomaševskio teigimu, lauko tualeto, kurį bus reikalaujama nugriauti, iš tiesų nėra.

„Ten yra dekoratyvus sandėliukas ant miško ribos, grybo pavidalu, jokio tualeto ten niekada nebuvo ir negalėjo būti. Jeigu tai yra problema, kad dviejų ar trijų metrų sandėliuką dekoratyvų reikia nugriauti, tai yra atsakymas, kokias problemas sprendžia portalai“, – komentavo jis.

15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba
15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba

15min primena, kad VTPSI baigė tyrimą dėl V.Tomaševskio šeimos valdose stovinčių statinių. Nustatyta, kad dviem pastatams, namui ir pirčiai, leidimo nereikėjo, nes jie pradėti statyti iki 2017 metų. Tačiau politiko šeimai teks griauti miške esančią malkinę ir lauko tualetą.

„Kadangi šie I grupės nesudėtingieji statiniai yra pastatyti miško žemėje ir už užstatymo zonos ribų, dėl lauko tualeto ir malkinės iki 2020-04-17 bus surašomi privalomieji nurodymai juos nugriauti“, – 15min sakė VTPSI atstovė spaudai Ieva Liutkutė.

PLAČIAU SKAITYKITE: V.Tomaševskiui teks griauti malkinę ir lauko tualetą, nusprendė statybos inspektoriai

15min 2019 metų gruodžio 23 dieną paskelbė tyrimą, kuriame rašoma, kad europarlamentaras ant jo motinai priklausančios žemės pasistatė sodybą. Tačiau dokumentų, įrodančių jos legalumą, nėra nei Vilniaus rajono savivaldybėje, nei Statybų inspekcijoje, nei Registrų centre.

PLAČIAU SKAITYKITE: V.Tomaševskis poilsiauja paežerės sodyboje, kuri iškilo be jokių leidimų

15min skelbė, kad inspektoriai 2019 metų gruodžio 30 d. atliko neplaninį patikrinimą Kalniškių kaime (Vilniaus rajono savivaldybė, Maišiagalos seniūnija).

Beje, nuo sodybos matyti kitame krante iškilę aviacijos verslo magnato Gedimino Žiemelio teritorijos statiniai ir rūmai. Apie tai rašė 15min.

Po 15min tyrimo VTSPI atliko reidą Melkio kaime ir nustatė itin šiurkščius statybos pažeidimus G.Žiemelio valdose. Skelbta, kad verslininkas turėjo sumokėti maždaug 9 tūkst. eurų galinčią siekti baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius