Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybė šiemet skirs 2,3 mln. eurų iš dalies kompensuoti būsto kreditus

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija įvykdė kredito įstaigų, kurios teiks valstybės iš dalies kompensuojamus būsto kreditus 2018-2020 metais, atranką ir su jomis pasirašė sutartis dėl tokių paskolų suteikimo. Iš viso šiems metams subsidijoms valstybės iš dalies kompensuojamų būsto kreditų daliai apmokėti skirta 2,3 mln. eurų.
Būstas
Būstas / 123rf.com nuotr.

Valstybė, pagal paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą, gali kompensuoti iki 53 tūkstančių eurų asmeniui be šeimos, iki 87 tūkstančių eurų – dviejų ar daugiau asmenų šeimai ir iki 35 tūkstančių eurų – nuosavybės teise turimam būstui rekonstruoti, neatsižvelgiant į asmens šeiminę padėtį, rašoma pranešime spaudai.

Valstybės iš dalies kompensuojamą būsto kreditą gali gauti asmenys ir šeimos, pagal Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo 8-11 straipsnių nuostatas turintys teisę į valstybės paramą būstui pirkti, statyti ar rekonstruoti.

Subsidija valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito daliai apmokėti teikiama šių kreditų gavėjams, jeigu jie gavo valstybės iš dalies kompensuojamą būsto kreditą, ir jeigu jie yra buvę likę be tėvų globos (rūpybos) asmenys, iki jiems sukanka 35 metai, ar jų šeimos, taip pat šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), neįgalieji arba šeimos, kuriose yra neįgaliųjų, – apmokama 20 procentų suteikto valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito sumos. Taip pat jaunos šeimos, auginančios vieną ar daugiau vaikų (įvaikių), ir šeimos, kuriose vienas iš vaikų (įvaikių) tėvų yra miręs, – apmokama 10 procentų suteikto valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito sumos.

„Jei norite gauti valstybės iš dalies kompensuojamą būsto kreditą, reikia kreiptis į savivaldybę, kurioje esate deklaravęs savo gyvenamąją vietą, o jeigu gyvenamosios vietos neturite, – į savivaldybę, kurios teritorijoje gyvenate, su prašymu dėl teisės į paramą būstui įsigyti patvirtinimo ir kredito įstaigai pateikti savivaldybės išduotą pažymą apie tai, kad galite pretenduoti į subsidiją. Savivaldybės išduota pažyma kredito įstaigai turi būti pateikta per 15 dienų nuo pažymoje nurodytos datos“, – rašoma pranešime spaudai.

Parama įsigyti būstą ar jį išsinuomoti teikiama nuo 2003 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius