Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo centro Žvėryne architektūros konkursą laimėjo „Arches“

Paskelbti nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Citus“ ir Lietuvos architektų sąjungos (LAS) rengto architektūrinio konkurso nugalėtojai. Pirmą vietą komisija skyrė studijos „Arches“ projektui „Biurų vilos“ ir gavo 10 tūkst. eurų apdovanojimą. 
1 vietos laimėtojai
1 vietos laimėtojai

Laimėjusio projekto autoriai – architektai Edgaras Neniškis, Arūnas Liola, Rolandas Liola, Kipras Kazlauskas, Ernesta Bagužaitė.

„Džiaugiamės, kad mūsų kartu su Lietuvos architektų sąjunga, paskelbtas konkursas būsimam verslo centro projektui Žvėryne, Sėlių g. sulaukė tokio didelio architektų bendruomenės susidomėjimo ir jame dalyvavo stipriausios šios srities studijos, architektai iš užsienio, ir pateikė 26 projektus. Artimiausiu metu su visais trimis laimėtojais pradėsime derybas“, – pranešime spaudai cituojamas „Citus“ vadovas Mindaugas Vanagas.

Nugaletojai-1-vieta
Nugaletojai-1-vieta

„Arches“ partneris, architektas dr. Edgaras Neniškis sakė, kad jų pasiūlyta architektūrinė koncepcija rėmėsi sinergetiniu pažiūriu į kontekstą ir specifiškai erdvėje veikiantį scenarijų.

„Buvo svarbu ne tik pasiūlyti Žvėryno erdviniam kodui tinkančią tūrinę kompoziciją, sąlyginai pavadintą „Biurų vilomis“, bet ir pilnai ją išnaudoti atveriant vaizdus, įsileidžiant šviesą, kaupiant saulės ir lietaus energiją, maksimizuojant viešųjų erdvių ir funkcijų kiekį, žaliųjų zonų plotą“, – tikino jis.

Antros vietos laimėtojais paskelbtas tarptautinės komandos iš Lietuvos bei Danijos projektas. Autoriai – architektai Ivar Lunde, Agnė Gabrėnienė, Arnoldas Gabrėnas, Pietro Sala, Lars Aabel, Victor Lunde, Artūras Jakutis, Milda Leonavičiūtė. Jiems atiteko 5 tūkst. eurų prizas.

Nugaletojai-2-vieta
Nugaletojai-2-vieta

Trečią vietą užėmė projektas, kurio autoriai – Artūras Burba, Vilius Bružas, Algirdas Ramonas, Viktoras Čeika. Jiems atiteko 3 tūkst. eurų prizas.

Nugaletojai-3-vieta
Nugaletojai-3-vieta

Taip pat specialus 2 tūkst. eurų prizas už tvarumą ir „Žaliųjų pastatų“ idėjas. Jis atiteko projektui, kurio kodas konkurse buvo – projektas kodu 192192.

15min skelbė, kad „Citus“ lapkričio pabaigoje paskelbė architektūrinio projekto konkursą planuojamam biurų pastatui Žvėryne, Vilniuje. Konkurse iš viso dalyvavo 26 darbai.

Apie 2,5 tūkst. kv. m ploto, 4 aukštų pastatas turės būti A++ energinės klasės. Statybos darbus numatoma pradėti kitų metų IV ketvirtį, o pabaigti 2019 metų pabaigoje. Investicijos į projektą turėtų siekti 4 mln. eurų.

Projektas bus vystomas Žvėryno mikrorajone, 0,1253 ha ploto komercinės paskirties sklype, prie „vartų“ į Žvėryną – Sėlių ir Kęstučio gatvių sankryžos.

Planuojama, kad verslo centras užims apie 2,5 tūkst. kv. m, bus iki 4 aukštų, ketvirtadalį sklypo ploto užims želdiniai. Projekte turi būti numatytos požeminė ir antžeminė automobilių parkavimo aikštelės. Didžiąją dalį patalpų ketinama nuomoti, likusioje dalyje įsikurs pagrindinis „Citus“ biuras.

Projektas turi tenkinti tokių standartų, kaip LEED, WELL Building Standard (WELL) ar panašių, reikalavimus, racionalumo principus.

Visi konkursui pateikti pasiūlymai patalpinti LAS interneto svetainėje, adresu http://www.architektusajunga.lt/konkursai/pastato-seliu-g-48-konkurso-darbai/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius