Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje vaikų sanatorijos Valkininkuose – privatūs senelių namai

Tuberkulioze sergančių vaikų sanatorija „Pušelė“, veikusi Valkininkuose, netrukus taps privačia valda – čia investuotojas kurs privačius slaugos namus. Trečiadienį Vyriausybė potvarkiu perdavė puikios būklės sanatorijos pastatus Varėnos rajono savivaldybei. Ši žada netrukus pasirašyti sutarti su privačiu investuotoju. Valkininkuose uždaryta ne tik vaikų sanatorija, bet ir jai priklausiusi mokykla, taip pat vaikų globos namai „Spengla“, kur taip pat šeimininkaus investuotojas. 
Valkininkų sanatorija
Valkininkų sanatorija

Praėjusiais metais Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu vaikų sanatorija, įsikūrusi ramiame pušyne, buvo uždaryta. Ministerija nusprendė, kad vaikus galima gydyti ir Vilniuje, Santaros klinikose. Varėnos rajone, Valkininkuose, gydėsi bei šalia esančioje mokykloje mokėsi 50 vaikų iš visos Lietuvos.

"Po reorganizacijos sunkiausi ligoniukai bus gydomi Vilniuje, kiti – ambulatoriškai, taip priartinant paslaugas prie šeimos", - trečiadienį skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.

Tokia pertvarka buvo padaryta po Valstybės kontrolės rekomendacijų dėl neefektyviai valdomo valstybės turto. Be to, Santaros klinikoms išlaikyti sanatorija Valkininkuose yra brangu, kaip anksčiau yra sakę Klinikų atstovai.

Tiesa, Varėnos savivaldybė nepritarė sanatorijos uždarymui – rajone atsirado bent 70 naujų bedarbių, nes buvo atleista 20 mokyklos darbuotojų ir dar 40, dirbusių pačioje sanatorijoje. Tačiau galiausiai sanatorija buvo uždaryta.

„Varėnos rajono savivaldybė numatė vykdyti investicinį projektą“, – skelbia Vyriausybė. Varėnos rajono meras Algis Kašėta teigia, kad yra toks planas. Likutinė turto vertė – 633 tūkstančiai eurų.

„Mes kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad tie pastatai būtų perduoti mums, nes mes galime geriau jais pasirūpinti nei Turto bankas“, – 15min dėstė Varėnos rajono meras A.Kašėta.

Perimti geros būklės sanatorijos patalpas savivaldybei buvo svarbu ir dėl kitos priežasties – čia pat yra „Spenglos“ vaikų namai, kurie taip pat yra uždaromi.

Pasak mero, jau surastas investuotojas žada čia įkurti privačius globos namus. „Mes šiam investuotojui pasiūlėme nuomotis ir „Pušelę“, nes čia yra vienas kompleksas. Ji susidomėjo mūsų pasiūlymu, tad ir čia gali būti privatūs senelių namai“, – mano A.Kašėta. Jis teigė nenorintis išsamiau pasakoti apie investuotojo planus, nes galutinė sutartis dar nepasirašyta.

Naujųjų Valkininkų kaimo bendruomenės seniūnaitė Edita Miliauskaitė taip pat girdėjo, kad buvusi sanatorija ir vaikų globos namai virs privačiais senelių namais. „Svarbiausia, kad čia kažkas veiktų, kad vėl būtų įkurta darbo vietų, nes po uždarymo daug žmonių liko bedarbiais, o šiame rajone darbo vietų nėra daug“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius