Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vijūnėlės dvaras jau baigiamas nugriauti

Vadinamasis Vijūnėlės dvaras Druskininkuose jau beveik sulygintas su žeme. 15min skaitytojo šeštadienį užfiksuotose nuotraukose matyti, kad iš pastato jau kone nieko nebeliko.
Vijūnėlės dvaras baigiamas nugriauti
Vijūnėlės dvaras baigiamas nugriauti / 15min skaitytojo nuotr.

Teritorijoje važinėjančios sunkiasvorės mašinos griauna paskutinius Vijūnėlės dvaro likučius. O sunkvežimis išveža po griovimo darbų likusias statybines medžiagas.

Druskininkų savivaldybės atstovas spaudai Laimutis Genys 15min dar trečiadienį sakė, jog darbus vykdo pastato savininkai, kurie priėmė tokį sprendimą.

„Taip, ten viskas griaunama. Bet pastato griovimas – ne savivaldybės reikalas. Savininkas vykdo Aukščiausiojo Teismo sprendimą, mes šiuo atveju nesikišame. Manau, kad savivaldybė padarė viską, ką galėjo“, – pabrėžė jis.

Namo savininkas Žilvinas Povilonis BNS sakė, kad griovimo darbų detaliai neseka, tačiau tikisi, kad jie bus baigti kuo greičiau.

„Nelabai kontroliuoju: sutartis pasirašyta, avansai sumokėti, o jie ten vyrai dirba. Aš tikiuosi, kad kuo greičiau nugriautų, nes moku baudas už kiekvieną dieną“, – sakė jis.

Pasak savininko, darbai turi būti baigti iki gruodžio pirmos, tačiau priklausomai nuo oro ir kitų aplinkybių, šis terminas gali būti ankstesnis arba vėlesnis.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas.

Po šio sprendimo savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę ir prašė leisti pastatą atiduoti Druskininkų M.K.Čiurlionio meno mokyklai, tačiau Teisingumo ir Aplinkos ministerijos pareiškė, kad reikia vykdyti teismo sprendimą, kuriuo pastatas pripažintas pastatytu neteisėtai.

Paskutinis žingsnis, kuriuo mėginta išsaugoti pastatą, buvo kreipimasis į visas suinteresuotas šalis, kad dėl jo būtų sudaryta taikos sutartis, tačiau Generalinė prokuratūra pareiškė nematanti tam jokių galimybių.

Po to pastatą pamažu imta griauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius