Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vijūnėlės dvaro šeimininkas sveikinsis tik su garsiais kaimynais

Skandalingojo Druskininkų Vijūnėlės dvaro šeimininkas nesijaus vienišas ežero pakrantėje. Šalia jo baigiami statyti prabangūs kotedžai, kuriuose apsigyvens ir visuomenėje žinomi žmonės. Vietoje mokyklos garažų iškilę kotedžai pirkėjams atsiėjo beveik po 400 tūkstančių eurų.
Prabangūs kotedžai Druskininkuose
Prabangūs kotedžai Druskininkuose

Druskininkų centre tyvuliuojančio Vijūnėlės ežero pakrantė tampa turtuolių meka. Prie pat paslaptingojo dvaro iškilo naujas kotedžų kompleksas, pavadintas „Druskininkų perlu“. Kotedžus nuo ežero skiria tik nedidelis pušynas. Čia rečiau užklysta ir praeiviai, o pirkėjai esą griežtai atrenkami.

Prabangūs kotedžai – vietoje gimnazijos garažų

Brangių kotedžų ir butų gyventojai su Vijūnėlės dvaro šeimininku galės kartu pasilepinti ežero vandeniu, nes abu kompleksai atsigręžę į ežerą.

Beje, anksčiau čia buvo Druskininkų gimnazijos garažai. Tačiau jie, suprantama, vieną dieną dingo nuo žemės paviršiaus, ir čia buvo suformuotas sklypas bei parduotas už neįvardijamą sumą.

Druskininkų kotedžas
Druskininkų kotedžai

Panašiai nutiko ir su Vijūnėlės dvaru – toje vietoje buvo sena valtinė, ji sudegė. Buvo suformuotas sklypas ir parduotas.

„Sklypą kotedžams pirkome iš fizinio asmens už didelę kainą, bet jos viešinti negaliu dėl įsipareigojimų“, – sakė prabangius kotedžus siūlančios bendrovės „Akcent city“ vadovas Andrius Jurkevičius. Beje, jis buvo Druskininkų savivaldybės turizmo ir kultūros skyriaus vedėjas, ilgai dirbęs su meru Ričardu Malinausku.

Sklypą pardavė „žmogus iš Vilniaus“

Savivaldybė, pasak A.Jurkevičiaus, šiame sandoryje niekaip nedalyvavo, nes sklypas priklausė fiziniam asmeniui. O dabar statytojams nekeliami ir jokie specialūs reikalavimai – kotedžai nuo vandens nutolę per 80 metrų.

Prabangūs kotedžai Druskininkuose
Prabangūs kotedžai Druskininkuose

„Mes nesidomėjome, kaip sklypas gautas ar formuotas. Pamatėme skelbimą ir nusipirkome, nes čia ir patys ketiname gyventi. Pardavėjas – žmogus iš Vilniaus“, – 15min sakė projekto vystytojas, atsisakęs atskleisti jo pavardę.

Jis pridūrė, kad nebūtų pirkęs sklypo, „jei būtų buvę kokie kabliukai dėl legalumo“.

„Čia ne skalbimo mašina – atgal prekės negrąžinsi. Žinau, kas yra nutikę Neringoje su nelegaliais statiniais. O čia viskas buvo gerai, kitaip nebūtume pirkę“, – tvirtino A.Jurkevičius. Galutinai statybas žadama baigti jau po poros mėnesių.

Vykdo pirkėjų atranką

Nors pirkėjų pavardės ir neviešinamos, tačiau A.Jurkevičius neslėpė, kad čia būstus įsigijo žinomi žmonės. Be to, vykdoma pirkėjų atranka.

„Mūsų koncepcija – suburti tam tikro sluoksnio pirkėjus. Vienam kotedžą atsisakėme parduoti, nes netiko šiai mūsų koncepcijai. Žinot, čia yra išskirtinis projektas, tad ir skirtas išskirtiniams žmonėms“, – dėstė pašnekovas.

Nieko keista – šalia gyvens ne tik paslaptingasis Vijūnėlės dvaro šeimininkas, visai prie pat stovi ir Druskininkų mero Ričardo Malinausko namas. Tad kaimynystei čia, panašu, keliami dideli reikalavimai.

Prabangūs kotedžai Druskininkuose
Prabangūs kotedžai Druskininkuose

Gal dėl to unikali vieta, kurorto mero kaimynystė bei išvystyta infrastruktūra neišgąsdino savo kaina.

380–395 tūkstančius eurų kainuojantys kotedžai, regis, pirkėjų dėmesiu nesiskundžia. Iš septynių kotedžų keturi jau parduoti. Vienas kotedžas yra net 470 kvadratinių metrų, tad jo kaina gali siekti ir milijoną eurų, nes kiti būstai – perpus mažesni. Tiesa, užsukus į statybvietę vaizdą gadina išversta tvora.

Kotedžų tvora
Kotedžų tvora

Pirko žinomi žmonės

Vis tik kas yra tie prabangių kotedžų pirkėjai, kurie visuomenei žinomi?

„Čia kotedžus įsigijo verslininkai, taip pat kultūros srities atstovai. Yra ir pirkėjų iš Rusijos“, – pasakojo verslininkas. Druskininkiečiai šių būstų įsigyti nesugebėjo, nors ir domėjosi.

Sklype taip pat pastatyta ir keletas prabangių butų.

Pasak A.Jurkevičiaus, galima buvo tame pačiame sklype „prikepti“ gerokai daugiau butų, ir iš to uždirbti daugiau. Tačiau čia, esą, norėta eiti toliau.

„Savikaina čia aukšta, nes netaupėme. Projektą ne kartą keitėme“, – pasakojo „Akcent city“ vadovas.

Į dvarą nesidairo

Skandalas, susijęs su kaimynystėje stovinčiu Vijūnėlės dvaru, niekaip nepaveikė pirkėjų nuomonės, sakė A.Jurkevičius.

„Mes ir patys nežinome, kas ten gyvens, kas ten bus. Girdime tik gandus. Mūsų pirkėjai irgi nesidomi. – teigė A.Jurkevičius. – Tik kartą vienas pirkėjas klausė, ar visa ta istorija ne su mūsų kotedžais susijusi.“

Pasidairyti į vadinamąjį Vijūnėlės dvarą dabar ne taip paprasta – jis tvora uždengtas nuo pašalinių akių.

Monikos Sadauskaitės nuotr./Vijūnėlės dvaras Druskininkuose
Monikos Sadauskaitės nuotr./Vijūnėlės dvaras Druskininkuose

Beje, skelbimas apie parduodamus kotedžus, ko gero, prestižiškiausioje Druskininkų vietoje, yra ir rusų kalba.

„Elitinis namas kurorto centre” – taip viliojami rusakalbiai pirkėjai. Druskininkų kurorte turtingi baltarusiai ir rusai yra įsigiję ne vieną būstą.

Sako, kad kaina per didelė

Druskininkų nekilnojamojo turto ekspertai sako, kad nors ši vieta ir vaizdinga, tačiau kaina – pernelyg didelė.

„Vieta iš tiesų išskirtinė, bet kaina neatitinka rinkos vertės. Už tokią kainą būstą galima įsigyti Vilniaus senamiestyje“, – sakė bendrovės „Ober-Haus“ nekilnojamojo turto ekspertas Saulius Sasnauskas.

Pasak jo, nors kurorte ir daugėja prabangių butų ir namų, paklausa jiems – minimali. „Anksčiau juos pirko NVS šalių pirkėjai. Kas investavo, o kas norėjo Šengeno vizos. Bet dabar šių pirkėjų beveik nėra, tad ir paklausa labai maža“, – sakė „Ober-Haus“ Druskininkų filialo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius