„Viktorija perka“. Kaip atrodo butas beveik už pusę milijono eurų?

Vienas miegamasis, svetainė ir net du vonios kambariai – taip suplanuotas 119 kv. m. butas sostinėje, kainuojantis 420 tūkst. eurų, kurį apžiūrėjo nauja 15min laida apie parduodamus prabangius butus „Viktorija perka“.

„Vilniaus vartų“ komplekse esančio daugiabučio tryliktame aukšte įsikūrusio buto plotas siekia 119 kv. metrų, tačiau jame – tik vienas miegamasis ir virtuvė sujungta su svetaine.

Šį butą laida „Viktorija perka“ apžiūrėjo kartu su brokere Kristina Marčiulevičienė iš „Baltic Sotheby’s International Realty“.

Įėjus į butą patenkama į prieangį, kuriame įrengta erdvi spinta. Iš šios zonos patenkama į pagrindinę buto erdvę – virtuvę, valgomąjį ir svetainę. Virtuvėje dominuoja balti dirbtinio akmens stalviršiai.

Iš virtuvės patenkama į kambario centre esantį valgomąjį. Jame pastatytas stiklinis stalas, o dramatiškumo suteikia iš armatūros pagamintos kojelės. Dar didesnį įspūdį sukuria virš jo pakalbintas šviestuvas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Butas A.Tumėno g.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Butas A.Tumėno g.

Svetainės zoną įrėmina sofos ir staliukas, kuris tarsi atkartoja valgomojo stalo elementus.

Tiesa, šiame bute esantys baldai nėra parduodami kartu su butu. Anot K.Marčiulevičienės, dažniausiai galioja taisyklė, kad jei nėra nurodyta kitaip, į buto kainą įtraukiami tik tie baldai, kurių negalima atskirti be pažeidimo.

„Visi minkšti, pastatomi baldai – yra toks papildomas susitarimas tarp abiejų šalių. Net pačius brangiausius turtus parduodant aptariamos pagrindinės sąlygos, kaina, terminai ir nueinama į tokia detales, kaip užuolaidos, šviestuvai ir buitinė technika. Geriau šiuos dalykus aptarti su pardavėju ir žinoti jo poziciją“, – laidoje „Viktorija perka“ kalbėjo ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristina Marčiulevičienė, Viktorija Karsokaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristina Marčiulevičienė, Viktorija Karsokaitė

Visame kambaryje gausiu dekoro elementų, tokių kaip gėlės, žvakės bei knygos.

„Knygos išduoda gerą savybę apie pardavėjus – kad tai intelektualūs žmonės, skaito. Įėjus į tokius apartamentus galbūt nesupranti, kad imponuoja knygos ar kažkokie dekoro elementai, bet jų visuma sukuria jaukumo jausmą“, – sakė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Butas A.Tumėno g.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Butas A.Tumėno g.

Visame būste taip pat yra daug veidrodžių – nuo spintos prieangyje iki miegamajame esančios didžiulės kolonos ar per visą vonios sieną. Interjero dizaineriai dažnai juos naudoja siekdami sukurti didesnės erdvės ir šviesesnio būsto iliuziją.

Praėjus pagrindinę apartamentų erdvę, patenkama į šeimininkės kambarį. Jame dominuoja klasikinis interjeras ir dėmesį traukia išskirtinis piešinys ant sienos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Butas A.Tumėno g.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Butas A.Tumėno g.

K.Marčiulevičienė tikino, kad lietuviai nemėgsta ryškių spalvų ir vien šis faktas gali atbaidyti nuo būsto pirkimo.

„Jeigu vonia išklijuota raudonomis plytelėmis arba kažkur kambarys išdažytas raudona ar ryškiai oranžine spalva, tas tikrai nepadeda parduoti. Mano, kaip pardavėjos, rekomendacija būna, jeigu yra galimybė, pakeisti į truputį ramesnes spalvas, kas daugumai tiktų“, – kalbėjo ji.

VIDEO: „Viktorija perka“. Prabangaus NT brokerė pataria, ką reikia žinoti prieš parduodant turtą

Šiame bute yra du vonios kambariai – vienas skirtas šeimininkams, kitas svečiams. Brokerės teigimu, tokio tipo apartamentuose tai yra privalumas.

„Erdvė su miegamuoju ir rūbine yra privati šeimininkės erdvė, ir ji tikrai nepageidautų, jei koks svečias naudotųsi privačiu kambariu. Tam tikslui žmonės visada stengiasi turėti prie virtuvės, prie svetainės svečių sanitarinį mazgą“, – laidoje pasakojo K.Marčiulevičienė.

Tačiau pagrindinė šio buto ypatybė – vaizdas pro langą. Anot brokerės, dažną pirkėją jis pakeri.

„Labai emociškai žmonės sureaguoja pamatę, ypač tie, kas nėra taip aukštai pakilę. Kai jie pamato tarsi gyvatę nusidriekusią mašinų eilę ir žiburius aplink, tai atrodo tikrai kerinčiai“, – sakė pašnekovė.

Kaip viskas atrodo, galite įsitikinti pažiūrėję laidą „Viktorija perka“.

VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius