-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pačiame Vilniaus centre iškils biurų pastatas – automobilius nuleis liftu

Sostinės Dainavos gatvėje formuojasi naujas kvartalas – greta „Eikos“ plėtojamo „Live square“ komplekso suplanuotas dar vienas pastatas. Penkių aukštų statinyje turėtų įsikurti biurai, o į požeminę aikštelę automobilius turėtų nuleisti liftas.
Vilniaus Dainavos gatvėje kils biurų pastatas
Vilniaus Dainavos gatvėje kils biurų pastatas / „DO architects“ vizualizacija

Registrų centro duomenimis, bendrovę „Monolitas 91“ per „RC Holding“ valdo buvęs nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės vadovas ir įkūrėjas bei buvęs „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narys Ričardas Čepas.

R.Čepas portalui vz.lt yra sakęs, kad iš viso į projektą ketina investuoti 3 mln. eurų.

Bendrovės „Monolitas 91“ užsakymu parengtuose architektų biuro „DO architects“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad 532 kv. m ploto sklype greta Dainavos ir J.Jasinskio gatvių turėtų iškilti nedidelis verslo centras.

„DO architects“ vizualizacija /Vilniaus Dainavos gatvėje kils biurų pastatas
„DO architects“ vizualizacija /Vilniaus Dainavos gatvėje kils biurų pastatas

Sklype projektuojamas 1,5 tūkst. kv. m ploto penkių aukštų pastatas, taip pat 407 kv. m ploto požeminė 40 vietų automobilių aikštelė.

„Pirmame pastato aukšte projektuojama atviro plano erdvė – su galimybe atsirasti dienos metu veikiančiai kavinei, restoranui arba co-working biurui. Aukštesniuose aukštuose projektuojamas vienas biuras per aukštą ir kiekvienas aukštas – atviro plano, be pertvarų“, – rašoma dokumente.

Architektų parengtame dokumente nurodoma, kad pastato šiaurinėje dalyje, prie Dainavos g. 5 projektuojama 2 laiptinės, 2 liftai ir inžinerinės šachtos. Požeminiame aukšte – trijų lygių automobilių aikštelė, „Combilift“ sistema, taip pat paliekama galimybė įrengti nedideles komercinės paskirties patalpas. Įdomu tai, kad automobiliai į aikštelę bus nuleidžiami automobiliniu liftu.

„Pastato tūrį projektavome, kaip dviejų reikšmingų gatvių sankirtoje esantį orientyrą – smailę, šalia savęs nusklembimu suformuojantį žaliąją ir gyvą, įgilintą įėjimo aikštę, taip sujungdami Dainavos g. su kitoje Jasinskio pusėje esančia Pakalnės gatve. Aikštėje miesto šurmulį kurs lauke esantys kavinės staliukai, žalia augmenija ir nuo judrios gatvės lygiu atskirtas paviršius“, – teigiama dokumente.

„DO architects“ vizualizacija /Vilniaus Dainavos gatvėje kils biurų pastatas
„DO architects“ vizualizacija /Vilniaus Dainavos gatvėje kils biurų pastatas

Greta suplanuotos arba vyksta statybos

Greta naujai planuojamo verslo centro šiuo metu nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“ stato daugiafunkcį projektą pavadinimu „Live square“. Į šį kompleksą „Eika“ planuoja investuoti daugiau nei 49 milijonus eurų.

Gedimino prospekto ir V.Kudirkos sankirtoje statomą projektą sudarys 164 kambarių keturių žvaigždučių viešbutis „Hilton Garden Inn“ su 300 kv. m konferencijų centru, verslo centras su prekybos galerija bei daugiabučiai

Verslo centre įsikurs pirmasis Baltijos šalyse bendradarbystės centras „Spaces“ ir advokatų kontora „Sorainen“. Numatytas bendras projekto plotas – apie 18 tūkst. kv. metrų.

Taip pat, kitoje gatvės pusėje, sostinės V.Kudirkos ir J.Jasinskio gatvių sankirtoje, vietoj dvidešimt metų veikusios „Tauro rago“ kavinės, bendrovė „Aurochs investments“ planuoja viešbučių ir biurų pastatą. Iš viso 2,6 tūkst. kv. m ploto sklype turėtų iškilti du 11,5 tūkst. kv. m ploto pastatai. Į jų plėtrą įmonė investuos 14 mln. eurų.

Teritorijoje planuojamas 3 žvaigždučių viešbutis ir verslo centras. Pernai įmonės vadovas BNS teigė, kad statybas planuota pradėti šiemet, o pabaigti 2019-2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius