Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus kongresų centro operatoriaus konkursas – vasaros pradžioje

Vilniaus kongresų centro, kuriamo vietoj nebenaudojamų Vilniaus sporto ir koncertų rūmų, operatoriaus konkursą Turto bankas planuoja skelbti vasaros pradžioje. Tai BNS patvirtino Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas. Pasak jo, rekonstrukcijos rangovo konkursas bus skelbiamas vėliau.
Senosios žydų kapinės veikė nuo XVI a., uždarytos XVIII a., o sovietmečiu sunaikintos. Paskutiniai paminklai nugriauti 1955 m.
Vilniaus sporto ir koncertų rūmai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Taip bus daroma dėl dviejų priežasčių. Pirma, kad būsimasis pastato operatorius galėtų dalyvauti tiek techninio projekto, tiek rangos stadijose, ir savo patirtimi prisidėtų prie pastato rekonstrukcijos. Antra, baigus rekonstrukciją ir jau turint operatorių, bus galima greičiau pradėti veiklą“, – BNS teigė T.Bagdonas.

Skelbta, jog pernai paskelbtos konkurso sąlygos galėjo būti pritaikytos valstybės valdomam parodų ir kongresų centrui „Litexpo“.

BNS kalbintos konkurse dalyvauti planuojančios bendrovės tuomet teigė, kad joms daugiausiai nerimo kelia reikalavimai turėti patirties organizuojant tarptautines konferencijas savo pastate, taip pat turėti patirties, pritraukiant užsienio kompanijas rengti konferencijas ar kongresus Lietuvoje.

Turto bankas kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, Konkurencijos tarybą ir Centrinę projektų valdymo agentūrą ir pakeitė kai kurias konkurso sąlygas.

„Atsižvelgiant į institucijų pateiktas pastabas ir į žydų bendruomenės išsakytas pastabas dėl koncertų organizavimo pastate, dabar siūloma panaikinti kriterijus dėl konferencijų ir kitų kultūrinių renginių, taip pat kriterijų organizuoti koncertus“, – sakė T.Bagdonas.

Pasak jo, sumažintas reikalavimas konkurso dalyviui turėti panašios paskirties objekto valdymo patirties, o jo plotas sumažintas nuo 7,5 tūkst. iki 4,5 tūkst. kv. metrų.

„Tikimės, kad šios konkurso sąlygų korekcijos padės į konkursą pritraukti daugiau dalyvių, taip užtikrinant geresnes sąlygas valstybei“, – teigė Turto banko atstovas.

Tarp potencialių konkurso dalyvių – pažįstami veidai

Apie dalyvavimą konkurse BNS patvirtino „Švyturio“ areną Klaipėdoje ir Palangos vasaros estradą valdanti įmonė „Infrastruktūra LT“, specialiai šiam konkursui įsteigusi antrinę įmonę „Konferencijų infrastruktūra“.

„Galiu patvirtinti, kad taip, šiam konkursui yra įsteigta įmonė“, – BNS sakė „Infrastruktūros LT“ plėtros vadovė Živilė Savickaitė.

Pasak jos, atnaujintos konkurso sąlygos įmonę tenkina.

„Yra kol kas tik preliminarios sąlygos (...). Dabar bendrai tokių pastebėjimų, kaip buvo anksčiau, nebėra“, – teigė Ž.Savickaitė.

„Litexpo“ svarsto galimybę dalyvauti konkurse“, – BNS sakė įmonės direktorius Justinas Bortkevičius. Anot jo, pakoreguotos sąlygos panaikino bet kokias interpretacijas dėl reikalavimų tiekėjams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Justinas Bortkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justinas Bortkevičius

„Turto bankas atsižvelgė į tiekėjų pastabas po viešųjų konsultacijų, o koreguotos sąlygos panaikina bet kokias interpretacijas“, – teigė J.Bortkevičius.

Dalyvauti konkurse pernai ketino ir „Siemens“ areną Vilniuje ir „Cido“ areną Panevėžyje valdanti bendrovė „Seven Entertainment“. Šiam konkursui ji yra įsteigusi įmonę Nacionalinis konferencijų centras. Su jos vadovu BNS susitiekti nepavyko.

Vyriausybė ketina pritaikyti Sporto rūmų pastatą konferencijoms ir rimtosios kultūros renginiams. Planuojama, kad rūmai bus rekonstruojami 2020-2021 metais o veikti pradės 2022-aisiais.

Būsimasis Kongresų centras yra Šnipiškių žydų kapinių vietoje.

Projektas ne kartą susidūrė su pasipriešinimu. Balandį dėl Sporto rūmų rekonstrukcijos sustabdymo į teismą kreipėsi Izraelyje gyvenantis litvakas Yousefas Yizhakas P. bei jam atstovaujanti viešoji įstaiga Europos žmogaus teisių fondas (EŽTF). Jo nuomone, išjudinus žemę būtų išniekinti čia palaidotų jo protėvių ir kitų žydų palaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius