Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus NT rinka: kyla prestižinio būsto paklausa, tačiau vietos centre liko nedaug

Dėl kylančių atlyginimų, besikuriančių paslaugų centrų ir augančios ekonomikos šiemet suaktyvėjo vidurinės klasės būsto pirkėjai, anksčiau besirinkę ekonominį būstą. Prognozuojama, kad šių metų antrąjį pusmetį į viršų kils prestižinio būsto rinka.
Sepe ir Chazme – Stepono g.
Sepe ir Chazme – Stepono g. / Tautvydo Stuko nuotr.

„Pasitvirtino prognozės, kad vidurinis segmentas turėtų vystytis aktyviau – auga darbo užmokestis, Vilniuje atsiranda vis daugiau paslaugų centrų. Tai leido prognozuoti, kad gyventojai rinksis kokybiškesnį būstą. Galima teigti, kad vidurinis segmentas ateityje turėtų būti dar populiaresnis“, – pranešime spaudai cituojamas „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Vis tik centrinės miesto dalys nėra beribės, – sakė Arvydas Avulis.

Prognozuojama, kad šių metų antrąjį pusmetį į viršų kils ir prestižinio būsto rinka. Prestižiniame segmente pirkėjo portretas yra labai įvairus, daugeliu atvejų – tai jau ne pirmas turimas būstas.

„Tradicinis tokio būsto pirkėjo portretas pradeda nuo įmonių vadovų, užimančių atsakingas pareigas, iki pirkėjų, turinčių pakankamai kapitalo, kurie yra apsirūpinę patys, bet savo vaikams ieško būsto. Kita grupė pirkėjų – privačių namų užmiestyje savininkai. Tradicinis šios grupės pirkėjas yra įsikūręs užmiestyje ar miesto pakraštyje, turi du ar tris vaikus, tačiau šie jau gyvena atskirai, ir jų tėvams gyventi priemiestyje erdviame name galbūt jau nevisai patrauklu“, – vertino A.Avulis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Teatro arenos nebeliko ir pėdsako
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Teatro arenos nebeliko ir pėdsako

Vietos trūkumas centre

A.Avulis pastebėjo, didelė tikimybė, kad šiuo metu Vilniaus centre kyla vieni paskutinių didesnių naujų prestižinių būsto kvartalų.

„Vis tik centrinės miesto dalys nėra beribės. Tai akivaizdu“, – sakė jis.

Anot A.Avulio, panašios tendencijos šiuo metu vyrauja ir kitose šalyse – pavyzdžiui, Rygoje šiuo metu geriausiai parduodami sostinės centrinėje dalyje esantys būstai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius