Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus stoties rajone NT plėtotojai planuoja naują projektą už 10 mln. eurų

Vilniaus stoties rajonas po truputį vilioja ne tik kavinių savininkus bei prekybininkus, bet ir nekilnojamojo turto vystytojus. Sodų gatvėje rekonstruotuose pastatuose ketinama įrengti butų, vieną kavinę bei parduotuvę ir į projektą investuoti 10 mln. eurų.
Vilniaus Sodų gatvėje planuojamas projektas
Vilniaus Sodų gatvėje planuojamas projektas / „Aketuri Architektai“ vizualizacija

Pasak projektą planuojančios bendrovės „M14 invest“ savininko Alfredo Eitučio, sostinės Sodų gatvėje per kelerius metus turėtų iškilti daugiabučių kompleksas. Rekonstruotuose gyvenamuosiuose pastatuose bei sandėliuose planuojama įrengti ne tik butų – greta gatvės numatyta parduotuvė bei kavinė.

„Kieme yra visokie sandėliukai, pabaigus projektavimo darbus, jie bus nugriauti, o po to prasidės statybos“, – teigė A.Eitutis.

Griovimo darbai Sodų g. 6 numatyti pavasarį, o statybos – vasarą.

Per 1,5 metų šioje teritorijoje turėtų būti įrengta 90, 2–3 kambarių, 45–60 kv. m ploto butų. Po pastatais numatyta 100 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Sklype šiuo metu yra daug namų ir bus atkartojama jų struktūra. Tai bus 2–3 aukštų nameliai su mansarda – apie 10 tarpusavyje susijungusių korpusų. Namuose bus įrengti liftai iš požeminės automobilių aikštelės“, – pasakojo A.Eitutis.

Kvartalo viduje planuojama įrengti žaliųjų erdvių, pėsčiųjų takų bei vaikų žaidimo aikštelę.

„Manau, kad stoties rajonui tai bus puošmena, o nauji pastatai ir gyventojai atgaivins rajoną. Tai bus paskata tvarkytis kitiems. Tikimės susidomėjimo iš jaunimo, kuriam patinka nedidelis atstumas iki senamiesčio ir stoties. Čia, turbūt, būtų galima gyventi be automobilio“, – sakė A.Eitutis.​

„Aketuri Architektai“ vizualizacija/Vilniaus Sodų gatvėje planuojamas projektas
„Aketuri Architektai“ vizualizacija/Vilniaus Sodų gatvėje planuojamas projektas

Naujuosius statinius projektavusio architektų biuro „Aketuri architektai“ teigimu, dabartiniai pastatai patenka į Senamiesčio zoną, tačiau nėra įrašyti į Kultūros paveldo registrą.

„Rekonstruojant vieno aukšto pastatų dalis, patenkančias į Sodų gatvės išklotinę, išsaugomi pastatų fasadai ir jų elementai, paliekant langų bei durų angas, karnizus. Išlaikomas pastatų stogo kampas. Rekonstruojant Sodų gatvės išklotinėje esančius pastatus, jie apjungiami“, – rašoma projektiniuose sprendiniuose.

„Vilga“ vizualizacija/Vilniuje planuojamas komercinis kompleksas
„Vilga“ vizualizacija/Vilniuje planuojamas komercinis kompleksas

Planuose ir buvusios gamyklos rekonstrukcija

Kitąmet visai netoliese, greta „Halės“ turgaus, Bazilijonų gatvėje, planuojama rekonstruoti buvusią galanterijos gamyklą ir pastate įrengti butų bei komercinių patalpų.

Vietoje XIX a. pabaigoje statytų arklidžių ir sovietmečiu statyto pastato turėtų iškilti dviejų aukštų namų su mansarda kompleksas. Pirmame aukšte numatomos visuomeninės paskirties patalpos, antrame ir trečiame aukštuose – 6–8 butai.

Pastate anksčiau veikusi galanterijos gamykla dabar iškelta į Paupio gatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius