Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus valdžia ketina rekonstruoti sporto aikštyną Pilaitėje

Vilniaus miesto savivaldybė ketina rekonstruoti Įsruties gatvėje, už Pilaitės gimnazijos esantį sporto aikštyną.
Pilaitės sporto gimnazijos aikštynas
Pilaitės sporto gimnazijos aikštynas / „Vilniaus planas“

Savivaldybės įmonės „Vilniaus plano“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad darbai planuojami sklype, esančiame Pilaitės seniūnijos ribose tarp Įsruties ir Tolminkiemio gatvių. Sklypo plotas – 3,5 ha, o darbai numatomi pietinėje jo dalyje.

Sporto aikštyną, kuris buvo įrengtas 1992 metais, sudaro futbolo aikštės, kurių, kaip rašoma dokumente, matmenys ir esama dangos kokybė neatitinka reikalaujamų standartų.

„Esama asfaltbetonio danga yra nesaugi futbolo žaidimui“, – nurodoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Vilniaus planas“/Pilaitės sporto gimnazijos aikštynas
„Vilniaus planas“/Pilaitės sporto gimnazijos aikštynas

Esamame aikštyne yra asfaltbetonio dangos bėgimo takeliai, taip pat trys sporto aikštelės, o vienoje jų įrengti lauko treniruokliai naudojami gyventojų.

Teigiama, kad nuo įrengimo aikštynas nebuvo rekonstruotas ar modernizuotas, jis nėra aptvertas, neįrengtas apšvietimas, o sportuojantys lauke naudojasi mokyklos buitinėmis patalpomis.

Atsiras keturios aikštės

Šiuo metu sporto aikštelių plotas sudaro 6,5 tūkst. kv. metrų, o po rekonstrukcijos jų plotas turėtų padidėti iki 8,7 tūkst. kv. metrų. Ketinama įrengti 4 aikšteles: futbolui, universalią, gimnastikos ir lauko treniruoklių. Planuoja įrengti tribūnas, kuriose turėtų tilpti 480 žmonių, o pats aikštynas bus aptvertas.

Prie aikštyno numatoma 26 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pilaitės pr.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pilaitės pr.

Futbolo aikštėje (7,3 kv. m ploto) turėtų būti patiesta dirbtinė žolė, bėgimo takams – EPDM granulių danga.

Nurodoma, kad antru etapu turėtų būti įrengta aikštelė techninės įrangos montavimui, inventoriaus sandėliavimo, dviračių saugojimo aikštelės. Taip pat palikta vieta aikštelei tarnybiniam transportui ir konteineriams.

Ketina rajone statyti mokyklą

Primename, kad Vilniaus valdžios planuose – nauja mokykla Pilaitėje. Čia turėtų iškilti apie 14 tūkst. kv. m ploto, 4 aukštų pastatas.

Teigiama, kad naujoji mokykla talpins iki 1 tūkst. mokinių. Prie pastato projektuojami trys atviri kiemai, o jame – valgykla, sporto salė, skaitykla ir kitos edukacinės erdvės. Greta bus išsaugotas senas riedlenčių parkas.

Pilaitės mokyklos vizualizacija
Pilaitės mokyklos vizualizacija

Šiuo metu Pilaitėje veikia dvi savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklos – M.Mažvydo progimnazija ir Pilaitės gimnazija, jose mokosi 2028 mokiniai (78 klasių komplektai) ir viena priešmokyklinukų grupė.

Pilaitėje nuolat auga pirmokų skaičius – 2014 metais seniūnijoje registruotų pirmokų buvo 256, o pernai jų skaičius išaugo iki 377. Pilaitėje numatomas ir dar didesnis pirmokų augimas, todėl planuojama, kad seniūnijoje turėtų veikti dvi progimnazijos ir viena gimnazija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius