-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai pasiekė, kad Žirmūnų simboliu tapęs „Džiaugsmas“ liktų šalia būsimos „Lidl“

Vilniaus Žirmūnų gyventojai apgynė rajono simboliu tapusią ir sovietmečiu pastatytą skulptūrą „Džiaugsmas“. Ji liks prie planuojamos naujos „Lidl“ parduotuvės, be to, žadama ir restauruoti.
Nugriautas pastatas Vilniuje, Žirmūnų g. 67
Nugriautas pastatas Vilniuje, Žirmūnų g. 67 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žirmūnų gyventojai skulptūros likimu susirūpino po to, kai rugsėjo pradžioje 15min paskelbė, kad vietoje nugriauto restorano „Žirmūnai“ bus pastatyta nauja „Lidl“ parduotuvė. Į redakciją kreipėsi Žirmūnų rajone gyvenanti skaitytoja, kuri pastebėjo, kad rajono simboliu tapusios skulptūros „Džiaugsmas“ vizualizacijose nėra.

Vis dėlto „Lidl Lietuva“ persigalvojo: atnaujintuose parduotuvės projektiniuose pasiūlymuose skulptūrą numatyta išsaugoti. Tiesa, ne toje pačioje vietoje – „Džiaugsmas“ bus perkeltas prie įvažiavimo.

„Lidl Lietuva“ vizualizacija /Pagal naują „Lidl Lietuva“ projektą matoma, kad prie parduotuvės skulptūra „Džiaugsmas“ iškils
„Lidl Lietuva“ vizualizacija /Pagal naują „Lidl Lietuva“ projektą matoma, kad prie parduotuvės skulptūra „Džiaugsmas“ išliks

Apie tai, kad skulptūra tikrai bus išsaugota, patvirtino ir „Lidl Lietuvos“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento projektų vadovė Valerija Lebedeva. Anot jos, skulptūrą bendrovė žada restauruoti.

„Atsižvelgdami į Žirmūnų mikrorajono gyventojų pageidavimus bei specialistų vertinimus, priėmėme sprendimą išsaugoti Kazio Kisielio skulptūrą įprastoje aplinkoje. Statant „Lidl“ parduotuvę, šios kvartalo dalies vaizdas keisis – kaip įprasta, skirsime dėmesio ne tik būtinajai infrastruktūrai, bet ir aplinkai. Siekdami darniai įkomponuoti joje skulptūrą, projekto architektai parinko meno objektui, kurį planuojame restauruoti, naują vietą viešojoje erdvėje, numatytoje netoli parduotuvės. Restauravimas bus atliekamas mūsų lėšomis, jų poreikis dar tikslinamas“, – 15min raštu atsakė V.Lebedeva.

Skulptūra „Džiaugsmas”
Skulptūra „Džiaugsmas”

„Lidl Lietuvos“ atstovai anksčiau tikino, kad skulptūra prie parduotuvės netinka ir sutiko sumokėti už jos perkėlimą. Tam pritarė ir miesto valdžia, kurios nuomone, sename baseine rajono simboliui – ne vieta.

Žirmūnų gyventojai tvirtino besidžiaugiantys, jog jų nuomonė buvo išgirsta.

„Tikimės, kad skulptūra netikėtai nebedings. Nemanau, kad bendruomenė laimėjo, sakyčiau, „Lidl“ įvertino gyventojų nuomonę ir nusprendė teisingai“, – rašė 15min skaitytoja Dovilė Juknė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nugriautas pastatas Vilniuje, Žirmūnų g. 67
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nugriautas pastatas Vilniuje, Žirmūnų g. 67

K.Kisielio skulptūra „Džiaugsmas“ prie buvusio restorano „Žirmūnai“ pastatyta 1970 metais. Tai dekoratyvinė kompozicija iš granito, betono ir bronzos. Dalis skulptūros išliko, tačiau yra smarkiai suniokota.

Skulptūros diskas simbolizuoja saulę, o prie jos buvo maža bronzinė vaiko figūrėlė, tačiau ją dabar saugo skulptorius.

Vietoje apleisto pastato planuojama statyti 3 tūkst. kv. m ploto „Lidl“ parduotuvę. Sklype taip pat planuojama įrengti 90 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Šiuo metu tinklas Lietuvoje valdo 22 parduotuves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius