Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įsivyravo štilis: butų sandorių skaičius kyla, bet kainos ne

Per pastaruosius dvylika mėnesių butų kainos penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose augo 2,9 proc. Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad nors Vilniuje butų sandorių nemažėja, tačiau kainos nekyla.
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

Skaičiuojama, kad sostinėje butų kainos per metus augo 2,2 proc. iki 1469 eurų už kv. m kovą, skelbia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas vasarį siekė 4,8 proc. iki 1042 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 2,3 proc iki 1045 eurų už kv. m, Šiauliuose – 3,8 proc. iki 624 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 4,8 proc. iki 588 eurų už kv. metrą.

„Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis teigia, kad šiemet toliau fiksuojamas savotiškas butų kainų štilis šalies sostinėje. Nuo 2018 metų pradžios butų kainos Vilniuje iš esmės nesikeitė. Tuo tarpu likusiuose šalies didmiesčiuose stebimas nedidelis, bet stabilus kainų augimas.

„Tačiau skirtingai nuo butų kainų pokyčių, Vilniuje fiksuojamas toliau augantis butų rinkos aktyvumo lygis, kuris jau viršijo praėjusių metų pradžios rodiklius. Remiantis Registrų centro duomenimis, šių metų balandžio mėnesį sudaryti 946 butų pirkimo-pardavimo sandoriai, 1 proc. daugiau, palyginti su šių metų kovu, ir tai yra geriausias mėnesio rezultatas šiais metais. Vertinant šių metų pirmųjų keturių mėnesių aktyvumo rodiklius, taip pat matomas 1 proc. sandorių augimas, palyginti su tuo pačiu 2017 metų laikotarpiu“, – sako jis.

„Ober-Haus“ nuotr./Raimondas Reginis
„Ober-Haus“ nuotr./Raimondas Reginis

Pasak R.Reginio, panašios tendencijos stebimos Klaipėdoje ir Panevėžyje, kur, palyginti su šių metų kovu, atitinkamai fiksuojamas 7 proc. ir 12 proc. butų sandorių skaičiaus augimas. Šiuose miestuose balandis taip pat yra rezultatyviausias mėnuo šiemet. Tuo metu Šiauliuose ir Kaune šių metų balandis, palyginti su šių metų kovu, buvo prastesnis. Čia atitinkamai fiksuojamas 4 proc. ir 12 proc. butų sandorių kiekio sumažėjimas.

„Iš esmės būsto rinkoje ir toliau vyrauja pavasarinės nuotaikos, išlaikydamos 2016–2017 metų pradžios aktyvumo lygį bei nedidelį kainų augimą“, – aiškina jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius