-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – naujas modulinis vaikų darželis

Vilniuje, Fabijoniškių rajone, duris mažiesiems vilniečiams atveria darželio „Vandenis" priestatas, kuriame laukiama 100 ikimokyklinio amžiaus vaikų. Dviejų aukštų modulinis darželis jau antras toks Vilniuje per pastaruosius metus. Planuojama, kad dar 5 lopšelių-darželių moduliniai priestatai sostinėje duris atvers tuose rajonuose, kuriuose šiuo metu labiausiai trūksta vietų. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Modulinio darželio „Vandenis“ atidarymas
Modulinio darželio „Vandenis“ atidarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Naujajame 800 kv. m ploto dviejų aukštų darželyje P.Žadeikos gatvėje veiks 5 grupės, sporto salytė, taip pat įrengtos patalpos persirengimui, daiktų saugojimui, žaidimams, miegui ir valgymui skirtos zonos.

Darželio „Vandenis" modulinį priestatą įrengusios įmonės UAB „Kriautė" teigimu, galimybė paprastai ir greitai praplėsti darželio patalpas, jas įrengti jaukiai ir taip, kad mažiesiems būtų patogu, nebuvo didelis iššūkis.

Modulinės statybos į akis labiausiai krenta dėl darbų greičio – pastatai sumontuojami ir įrengiami itin operatyviai. Nemažiau svarbu ir tai, kad patalpose įrengta infrastruktūra niekuo nesiskiria nuo įprastų darželių. Skandinavijoje tokiu principu jau keletą dešimtmečių įrenginėjami ne tik darželiai ir mokyklos, tačiau ir ligoninės, dienos centrai, daugiabučiai. Toks sprendimas leidžia lanksčiai reaguoti į poreikius, o konkrečiai „Vandenyje" daug dėmesio skirta ir ekologijai. Patalpų įrengimui naudotos natūralios ekologiškos medžiagos, kurios savo sudėtyje neturi cheminių priedų, yra ilgaamžės.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniuje – naujas vaikų darželis
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniuje – naujas vaikų darželis

Šiuo metu sostinėje ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko apie 30000 vaikų. Šis skaičius per pastaruosius penkerius metus išaugo 4500.

Artimiausiu metu taip pat planuojami įrengti nauji moduliniai priestatai ten, kur šiuo metu labiausiai trūksta vietų: prie lopšelių-darželių „Gabijėlė" (Gabijos g. 1, Pašilaičiuose), „Atžalėlės" (Antakalnio g. 74, Antakalnyje), „Gintarėlis" (Didlaukio g. 35, Baltupiuose), „Strazdelis" (I. Šimulionio g. 14, Karoliniškėse) ir „Medynėlis" (A.P.Kavoliuko g. 5, Karoliniškėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius