Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis daugiau Kinijos miestų ima riboti prekybą būstu

Vis daugiau Kinijos didmiesčių ima riboti prekybą vis sparčiau brangstančiu būstu, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Gyvenamieji namai Kinijoje
Gyvenamieji namai Kinijoje / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Nuo pirmadienio šeimoms, užregistruotoms Nankino mieste ir valdančioms du ar daugiau būstų, draudžiama siūlyti parduoti naujai pastatytus būstus.

Be to, miesto nerezidentams, valdantiems vieną ar daugiau būstų, uždrausta parduoti naujai ar anksčiau pastatytus būstus.

Kiek anksčiau panašius apribojimus nustatė Siameno ir Hangdžou miestai. Kaip ir Nankinas, kuriame gyvena daugiau kaip 8,2 mln. žmonių, šie miestai įsikūrę klestinčioje pajūrio zonoje.

Naujausiais turimais duomenimis, būsto kainos 70 didžiausių Kinijos miestų rugpjūtį vėl ėmė didėti. Būstas pabrango 64 šios grupės miestuose. Kainos per mėnesį pakilo 1,2 proc. ir prieaugis buvo didžiausias per šešerius metus. Palyginti su 2015 metų rugpjūčio mėnesiu, kainos padidėjo net 33 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius