Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visvaldo Matijošaičio įmonė įsigijo legendinį Kauno „Metropolį“

Restoranų ir nekilnojamojo turto veikla užsiimančios „Amber Food“ grupės antrinė įmonė „Laisvės investicijos“ įsigijo legendinį Kauno pastatą – „Metropolio“ viešbutį Laisvės alėjoje. Sandorio vertė nėra skelbiama.
Viešbutis „Metropolis“
Viešbutis „Metropolis“ / Kaunas.lt nuotr.

Bendrovei Kauno miesto centre priklauso dar viena kavinė. „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis pranešime spaudai teigia, kad šio restorano vieta ir lankytojų srautas padėjo geriau perprasti miesto centro specifiką bei įžvelgti verslo plėtros perspektyvų šioje erdvėje.

„Ankstesni šeimininkai buvo numatę viešbučio plėtrą, bet mes kol kas nelinkę skubėti – per 6 veiklos metus įsitikinome, jog potencialo augimui čia apstu, vis tik prieš priimdami konkrečius sprendimus, detaliai apsvarstysime visus galimus rekonstrukcijos variantus“, – sako Gediminas Balnis.

Bendrovės nuotr./Kauno „Metropolis“
Bendrovės nuotr./Kauno „Metropolis“

Pasak jo, trečią amžių skaičiuojančio pastato paskirties keisti bet kuriuo atveju neplanuojama.

„Vieta ir nuolat augantis žmonių srautas jau patys savaime suponuoja pastato paskirtį – čia ir toliau veiks viešbutis, restoranai. Nuodugniai įvertinus situaciją, telieka pasirinkti tinkamiausią segmentą. Labai svarbu išlaikyti ir istorinį akcentą bei architektūros unikalumą. „Metropolis“ – ne šiaip pastatas, o savotiškas Kauno istorijos tiltas, jungiantis XIX ir XXI amžiaus miestą“, – apie planus kalba „Amber Food“ vadovas.

Kauno Nikolajaus prospekto (dabar – Laisvės alėja) ir Novabazarnaja (dabar – Daukanto gatvė) sankryžoje 1899 metais pagal architekto Nikolajaus Andrejevo projektą iškilusiame statinyje šeimininkavo Izidorius ir Rachelė Volkovyskiai, dėl to būsimasis „Metropolis“ buvo vadinamas Volkovyskių namu. Pirmame aukšte gyveno šeimininkai, veikė restoranas, bufetas ir biliardo kambarys, pusrūsyje buvo įrengta virtuvė, maisto bei vyno sandėliai, o antrame aukšte savo paslaugas teikė viešbutis. Kadangi buvo įrengti net 27 kambariai, viešbutis buvo vienas iš dviejų to meto Kaune atitinkančių pirmąją kategoriją.

1922 metais pastatą įsigijo Lietuvos užsienio reikalų ministerija, ir „Metropolis“ tapo „Lietuvos“ viešbučiu, tačiau kauniečių bei Laikinosios sostinės svečių sąmonėje išliko tiek senasis pavadinimas, tiek senoji dvasia – restoranas tapo nuolatine susitikimų ir švenčių, Naujųjų metų sutikimo vieta. Grojant italų muzikantų orkestrui, čia buvo galima sutikti beveik visą Vytauto Didžiojo universiteto profesūrą, karininkus, politikus, menininkus, aktorius, įskaitant tokias asmenybes, kaip Kazys Binkis ar Kipras Petrauskas, Vincas Krėvė ar Levas Karsavinas, Balys Sruoga ar Vincas Mykolaitis-Putinas. Čia veikiančiame viešbutyje japonų diplomatas Chijunė Sugihara Antrojo pasaulinio karo metais, uždarius Japonijos konsulatą, toliau išdavinėjo gyvybės vizas žydų tautybės žmonėms, taip tūkstančius gelbėdamas nuo mirties.

Registrų centro duomenimis, bendrovę „Amber Food“ per „Amber Food grupę“ valdo Gediminas Balnis ir „Deltos investicijos“, kurios pagrindinis akcininkas yra Visvaldas Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius