-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žadėtų baseinų Vilniuje dar teks palaukti: Fabijoniškių – porą mėnesių, Lazdynų – metus

Šiemet Vilniuje turėjo išdygti du nauji baseinai, tačiau panašu, kad bus atidarytas tik vienas, o ir tas – pavėlavus pusmetį. Įkasant Fabijoniškių baseino kapsulę žadėta, kad objektas duris atvers šių metų kovo pabaigoje, tačiau dabar kalbama apie spalį. Panaši situacija ir su Lazdynų baseinu.
Lietuvos plaukimo čempionatas Anykščiuose
Lietuvos plaukimo čempionatas Anykščiuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iškilminga Fabijoniškių baseino statybų kapsulės ceremonija įvyko praėjusių metų liepos pabaigoje, nors realios statybos vyko jau mėnesį. Tuomet žadėta, kad pastatas iškils per devynis mėnesius – atidarymas buvo numatytas 2018 metų kovo pabaigoje. Tačiau dabar atidarymas nukeltas į spalį.

„Šiuo metu vyksta Fabijoniškių baseino pridavimo darbai. Jei tik viskas vyks sklandžiai, baseinas bus atidarytas dar spalio mėnesį. Tikslią baseino atidarymo datą planuojame paskelbti kitą savaitę“, – 15min atsakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija

S.Nėries gatvėje iškilusio 25 metrų ir 8 takelių plaukimo baseino statybos kainavo 3,1 mln. eurų. Baseiną statė bendrovė „Irdaiva“ kartu su „Statybos kodu“.

Taip pat baseine turėtų būti įrengta pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdves 140-iui lankytojų, šalia baseino – ir automobilių stovėjimo aikštelė.

Jau žinomas ir baseino operatorius - savivaldybės įstaiga „Sveikas miestas“. Naujojo baseino operatorius visą sutarties laikotarpį – 20 metų – privalės rūpintis ne tik statinio priežiūra, bet ir sportininkų treniruočių sąlygomis, sostinės antrokų mokymosi plaukti programa ir paslaugų suteikimu gyventojams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pradedamas griauti Lazdynų baseinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pradedamas griauti Lazdynų baseinas

Panaši situacija ir su Lazdynų baseino atidarymu. Žadėta, kad pastatas sostinės Erfurto gatvėje duris atvers šių metų pabaigoje, tačiau dabar atidarymas nukeltas į 2019-ųjų vasarą.

„Lazdynų baseinas yra statomas. Jį planuojama baigti statyti kitų metų pavasarį, o atidaryti vasarą. Tikslios datos šiuo metu pasakyti negalime“, – rašoma Vilniaus miesto atsakyme 15min.

Birželio pradžioje Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS teigė, kad baseino statybos nebus baigtos laiku dėl techninių priežasčių bei diskusijų su rangovais.

„Situacija mūsų, kaip užsakovo, netenkina, Vilniaus vystymo kompanija turi pasitempti ir geriau valdyti tą projektą. Bus sprendžiami klausimai dėl atsakomybės vykdant šį projektą. Jau seniau buvo pranešta, kad jis nebus pastatytas taip, kaip nurodoma informacinėje lentoje, t.y. trečiąjį 2018-ųjų ketvirtį“, – tuomet BNS sakė P.Poderskis.

Sovietmečiu statytas Lazdynų baseinas nugriautas pernai rugpjūtį, naująjį baseiną už 21,8 mln. eurų stato bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamas konsorciumas, kuriame taip pat dalyvauja „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“.

Sutartyje buvo numatyta, kad naujojo baseino statybos turėtų būti baigtos iki 2018-ųjų pabaigos. Sporto kompleksą projektavo bendrovė „Cloud architektai“ su olandų įmone „Slangen+Koenis International“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius