Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaliavų trūkumas koreguoja interjero dizainerių darbą: projektai lėtėja, tenka laukti ilgiau, mokėti brangiau

Žaliavų trūkumas dėl vėluojančių tiekimo grandinių, prasidėjus karui Ukrainoje, koreguoja ir interjero dizainerių darbą. Kai kurių medžiagų tenka laukti ilgai, keisti kitomis arba pirkti brangiau.
Renkantis MDF paviršių
Renkantis MDF paviršių / 123RF.com nuotr.

Įnešė chaoso į būsto įrengimo eigą

Nekilnojamojo turto (NT) sektoriaus atstovai pripažįsta, kad, nutrūkus tiekimo grandinėms iš tokių pigias žaliavas teikusių šalių kaip Ukraina, Baltarusija, Rusija, kyla iššūkių.

Nekilnojamojo turto (NT) vystymo bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis interviu 15min šiandieną lygino su sovietų laikais, kai „arba nėra pirkti, ko reikia, arba bus nežinia kada“.

15min taip pat rašė, kad „Naujajame Skansene“, Vilniaus Šnipiškių mikrorajone, dviejų kambarių būsto dizaino sprendimai ir įrengimas atsiėjo beveik dvigubai daugiau, nei buvo planuota iš anksto – daugiau kaip 50 tūkst. eurų.

Tad pasidomėjome, kaip karas Ukrainoje paveikė interjero dizainerių darbą?

„Mi I Vi“ studijos įkūrėjos Milda Morkevičiūtė ir Viltė Narijauskaitė 15min teigė, kad šiuo metu medžiagų trūkumas įneša chaoso į būsto įrengimo procesą ir pristabdo numatomus darbus.

Joms antrina ir kitos 15min kalbintos interjero dizainerės. Pašnekovių teigimu, kai kurių prekių dėl metalo trūkumo tenka laukti ilgai, o medžio gaminiai dėl pašokusios kainos tampa prabangos preke. Maža to, interjero dizaino projekto kainos taip pat atitinkamai išauginamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius