Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinoma pora ėmėsi renovuoti istorinę pilį – gali tapti tikru iššūkiu

Chipas and Joanna Gainesai, pora, kuri veda laidą „Fixer Upper“, įsigijo 129 metų senumo pilį Teksaso Veiko mieste. Jungtinėse Valstijose žinomi vedėjai ketina istorinę pilį atnaujinti, tačiau tai gali tapti tikru iššūkiu ir jiems. 
Teksase esanti pilis
Teksase esanti pilis / Zillow.com nuotr.

Chipas and Joanna Gainesai žinomi dėl pačių netikėčiausių renovacijų. Tokia veikla jie užsiima nuo 2003 metų, tačiau ši – kietas riešutėlis ir jiems, rašo „Business Insider“.

Pirmiausiai, 436,6 kv. m ploto Cottonland pilis reikalauja didelių investicijų. Darbų vadovas Tomas Lupferis, dirbęs su buvusiais savininkais, apskaičiavo, kad pilies rekonstrukcijai gali prireikti nuo 600 tūkst. iki 1 mln. JAV dolerių, skelbė „Waco Tribune-Herald“.

Pasak T.Lupferio, apie 12 metų šiuo pastatu niekas nesirūpino. 2014 metais buvę savininkai suplanavo iš pagrindų atnaujinti pastatą, tačiau jiems tai pasirodė per brangu.

Pilies pardavimas buvo paskelbtas šių metų vasarį ir buvo pranešta, kad už pilį prašoma 425 tūkst. JAV dolerių. Chipas and Joanna Gainesai pastatą įsigijo vos po poros dienų.

Tai, kad pastatu niekas nesirūpino, jam nebuvo į naudą. Pilį apgadino vanduo, supuvo mediena, elektros ir santechnikos sistemos paseno, o fasadas tikrai neprimena, kad tai – senovinis statinis.

Beje, statinys 1977 metais paskelbtas vietos kultūros vertybe.

Kol kas tiksliai nėra aišku, ką po rekonstrukcijos pora norės daryti su turtu. Tačiau sklando gandai, kad greičiausiai čia atsiras nedidelis viešbutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius