Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstruojama Neries krantinė kvies vilniečius prie upės

Jau kurį laiką vilniečiai galėjo stebėti, kaip vykdomi Neries krantinės atnaujinimo darbai. Vilniaus meras Remigijus Šimašius žada, kad šiais metais bus sutvarkyti abu upės krantai. Taip pat šiemet turėtų atsirasti alpinistinio laipiojimo sienelė, pradėta rengti gamtiniai takų sistema, tikimasis įrengti lauko kavinių.
Neries krantinės rekonstrukcijos antro etapo darbų pristatymas
Neries krantinės rekonstrukcijos antro etapo darbų pristatymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Siekiame, kad Neris būtų gyva, traukianti žmones, kad prie upės būtų kuo užsiimti. Todėl jau šiemet krantinėj atsiras ne tik nauja danga, bet ir alpinistinė laipiojimo sienelė, gamtiniai takai pasivaikščioti palei upę, lauko kavinė “, – sako R. Šimašius.

Kopimo sienelė turi būti įrengta šią vasarą priešais Lietuvos tautinį olimpinį komitetą.

VGTU Architektūros fakulteto Dizaino katedros studentai šiuo metu projektuoja lauko baldus Neries krantinės rekreacinėms zonoms – suoliukus, šiukšliadėžes, gėlines ir kt. Tai bus jų kursiniai/magistriniai darbai, kuriuos pristatys iki šios vasaros.

Lauks lauko kavinės

Be kita ko, yra paskelbtas konkursas įrengti 5 naujas lauko kavines Neries krantinėje: Upės gatvėje prie baidarių aikštelės, A. Goštauto gatvėje prie „Verslo trikampio“, Olimpiečių gatvėje priešais Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, prie Mindaugo tilto ir teritorijoje ties Neries g. 9 Žirmūnuose. Konkursas tęsis iki birželio 10 d.

Architektas, rekonstrukcijos projekto vadovas Martynas Marozas sakė, kad jau greitai prieš Energetikos ir technikos muziejų bus įrengta lauko kavinė.

„Gautas projektas iš konkurso laimėtojo, artimiausiu metu išduosime leidimą kavinei įrengti“, – kalbėjo M. Marozas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Marozas ir Remigijus Šimašius

Šįmet baigs tvarkyti visą krantinę

Anot savivaldybės, pernai iki žiemos sutvarkyti pirmieji 500 metrų Neries krantinės, o šiemet tęsiami likusios betoninės krantinės darbai 6 kilometrų ruože nuo Žirmūnų tilto iki Verslo trikampio.

Krantinėje išardyta beveik 28 tūkst. senų pavojingai įgriuvusių ir ištrupėjusių plokščių, klojama per 350 000 naujų plokščių ir trinkelių. Per šiuos metus bus baigta tvarkyti visa krantinės danga.

„Šiemet yra tvarkoma visa krantinė, bet šiuo metu uždaryta dalis nuo Žaliojo tilto iki Baltojo tilto ir tolyn link Lietuvos edukologijos universiteto. Bet šiemet užsakyti darbai abejose upės pusėse“, – teigė meras ir pridūrė, kad dabar tvarkoma dalis turėtų būti atverta iki rudens pradžios.

Sutvarkyta 2 kilometrų atkarpa palei Nerį nuo Lazdynų iki Žvėryno ir palei Vileišio gatvę Antakalnyje. Planuose – daugiau kaip 1 kilometro pakrantės atkarpa nuo Šilo tilto iki Vileišio g. pabaigos.

Taip pat skelbiama, kad Neries pakrančių miško parko juostose tvarkomi brūzgynai, pavojingi medžiai, kai kur šlaituose įrengiami medžio laipteliai ar tiltelis per šaltinį, ženklai – kur veda gamtinis takas.

Neries krantinė nebuvo remontuota 40 metų. Dangos sutvarkymui skirta 2 mln. Dar 8 mln. Europos Sąjungos lėšų prireiks iki 2019 metų, kad būtų įrengtos terasos, sporto aikštynai, vietos prisėsti krantinėje, dvigubai daugiau nusileidimų prie upės, prieplaukos ir pan. Šie darbai prasidės kitą vasarą arba 2018 m. pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius