-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai

„Bajorų parkas” – išskirtinis kvartalas, įsikūręs šiaurinėje Vilniaus miesto dalyje, visai šalia geomorfologinio Vanagynės draustinio. Nors iki miesto centro vos 10 kilometrų, čia gyvenantys mėgaujasi gamtos apsuptimi ir ramybe. Kvartalas pasižymi ne tik miškingu kraštovaizdžiu bei „amfiteatriniu“ principu išsidėsčiusiais sklypais, tačiau ir nuosekliai infrastruktūrą gerinančiu projekto vystytoju.
Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai
Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai / „Bajorų parko“ nuotr.

Nuosekliai vystoma infrastruktūra

Nedaug gyvenamųjų kvartalų vystytojų gali pasigirti nuosekliai ir iki galo išbaigtais projektais, tačiau „Bajorų parko“ projekto vystytojai tvirtai laikosi savo įsipareigojimų. Dar praėjusių metų pabaigoje ne tik pagrindinėse kvartalo gatvėse, bet ir mažesniuose keliukuose paklotas asfaltas, įrengtas gatvių apšvietimas, kad gyventojai jaustųsi jaukiai ir saugiai. Į visus sklypus atvestos pagrindinės komunikacijos – elektra, dujos, telekomunikacijos.

„Įprasta sklypų pardavimo praktika tokia, kad labai dažnai galutinio įrengimo reikalai paliekami naujųjų gyventojų rūpesčiui, – teigia Vitalijus Vyšnia, architektūros įmonės UAB „Euronamas“ vadovas, stebintis „Bajorų parko“ vystymą nuo 2019 metų, – Kai mūsų užsakovai pirko sklypus šiame kvartale, dar daug dalykų buvo tik suplanuota, bet neįrengta, tačiau viskas atsirado labai greitai. Tai maloniai stebina.“

 „Bajorų parko“ nuotr./Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai
„Bajorų parko“ nuotr./Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai

Kartu auga ir visas rajonas

Augantis ir gražėjantis „Bajorų parkas“ džiugina ne tik kvartalo gyventojus – sekdamas pavyzdžiu vystosi ir visas rajonas. Asfaltuojamos ir gretimos gatvės Bajoruose, baigiamas statyti 240 vietų Vilniaus miesto savivaldybės darželis „Bajorėlis“, į kurį registracija numatyta jau rugsėjo-spalio mėnesiais. Greta jo ateityje turėtų iškilti ir progimnazija, o sklype tarp Bajorų „IKI“ parduotuvės ir daugiabučių – naujas prekybos centras.

Puiki galimybė ieškantiems unikalumo

„Kalvotas teritorijos reljefas sklypams suteikia puikius vaizdus – to nerasi standartiniame kvartale, įsikūrusiame daugmaž lygioje vietoje. Ir peraukštėjimai, ir gatvelių tinklas esant reljefui yra daug sudėtingesni, tačiau rezultatas – tiek namai, tiek jų išdėstymas – tokiuose sklypuose suteikia architektui daugiau galimybių gražiai suprojektuoti,“ – teigia architektas V. Vyšnia.

„Bajorų parką“ unikaliu daro ne tik reljefas, tačiau ir kvartalą supantys miškai, gerai suplanuota sklypų orientacija: didžioji dalis sklypų turi ribą su mišku arba vaizdą į mišką, o kalvotoje dalyje esantiems sklypams atsiveria išskirtinė panorama. Visa tai galima rasti labai arti miesto, o ir didžiosios transporto arterijos ranka pasiekiamos.

 „Bajorų parko“ nuotr./Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai
„Bajorų parko“ nuotr./Unikaliame „Bajorų parko“ kvartale jau kyla gyvenamieji namai

Kuriasi stipri ir draugiška bendruomenė

Didžioji dalis „Bajorų parko“ sklypų jau surado savo savininkus. Būsimieji gyventojai derina namų projektus, o dalis iš jų – jau pradėti statyti. Panašu, kad poros metų bėgyje „Bajorų parke“ statybų triukšmas pasibaigs ir gyventojai galės mėgautis ramybe gamtos apsuptyje.

Kvartale kuriasi draugiška bendruomenė, vertinanti ne tik aplinkos unikalumą, bet ir gerą kaimynystę. Bendraujantys, vienijami panašių interesų gyventojai džiaugiasi patogiu kvartalu, atliepiančiu jaunų šeimų poreikius. Stiprus „Bajorų parko“ bendruomeniškumas ir savita aplinka kuria papildomą pridėtinę vertę šiam neįprastam Vilniaus kvartalui.

Dar liko laisvų sklypų

Projekto vystytojai turi gerą žinią – dar liko keli laisvi sklypai tiems, kurie ieško išskirtinės galimybės įgyvendinti savo idėjas gamtos ir architektūros sinergijoje. Jų didžiausias privalumas – nuo sklypų lengvai pasiekiamas ir gerai matomas Vanagynės draustinis, į kurį vaizdo niekas neužstatys.

Laisvus sklypus galima patogiai išsirinkti internetinėje svetainėje, kurioje galima rasti ne tik išsamią informaciją apie nuosekliai vykdomus kvartalo infrastruktūros gerinimo darbus, bet ir visą su projektu susijusią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius