Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min projektas „100 Lietuvų“: kas jo lankytojas?

Metų pradžioje startavęs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 Lietuvų“ jau turi nemažai lojalių lankytojų. Kas tie žmonės, laukiantys vis naujo pasakojimo, ir kuo jie skiriasi nuo tipinio portalo 15min lankytojo? Dalijamės kartu su interneto tyrimų bendrove „Gemius“ atlikto tyrimo rezultatais.
100 Lietuvų įvaizdinė fotografija
„Projektas „100 Lietuvų“ ir jo tyrimo duomenys paneigia gają nuostatą, kad internete žmonės ieško tik greito suvartojimo informacijos.

„100 Lietuvų“ auditorijai tirti buvo naudojamas analitinis įrankis „gemiusDirectEffect“. Be kitų funkcijų, jis parodo kiekvieno lankytojo sociodemografinį profilį. Tyrimas truko dvi savaites – tiek, kiek trunka vieno šio pasakojimo gyvavimo ciklas.

Apibendrinus tyrimo rezultatus, paaiškėjo, jog vidutiniškai vienas istorijos skaitytojas šiam projektui skyrė beveik 23 minutes. Arba 7 kartus ilgiau nei vidutiškai portale 15min.

„Projektas „100 Lietuvų“ ir jo tyrimo duomenys paneigia gają nuostatą, kad internete žmonės ieško greito suvartojimo informacijos. Aiškiai matome, kad mūsų skaitytojai įsitraukia į multimedijos projektus, kad jiems svarbu ir turinys, ir forma“, – sako 15min vadovas Tomas Balžekas.

Vertinant sociodemografinius rodiklius, matyti, kad projekto pasakojimai populiariausi tarp aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių 25–55 m. amžiaus grupėse.

„100 Lietuvų“ skaitytojo sociodemografinis portretas.
„100 Lietuvų“ skaitytojo sociodemografinis portretas.

„100 Lietuvų“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas, skatinantis atrasti ir pažinti visokią Lietuvą – jos savitumą ir kasdienybę.

Unikalių pasakojimų ciklą kuria žurnalistas Mindaugas Nastaravičius ir fotografas Irmantas Gelūnas.

Iki šiol yra pasirodę 17 šio ciklo pasakojimų.Iš viso per trejus metus projekto autoriai apkeliaus 100 miestelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius