Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min redakcijai – penki apdovanojimai už Europos Sąjungos investicijų analizę

Ketvirtadienį apdovanoti Europos Sąjungos investicijų efektyvumą Lietuvoje profesionaliausiai tyrinėjantys žurnalistai, redaktoriai bei komentatoriai. Šiame konkurse didžiausio įvertinimo sulaukė 15min portalas, pelnęs net penkis apdovanojimus ir pripažinta geriausia metų redakcija.
Birutė Davidonytė, Raimundas Celencevičius, Lauryna Vireliūnaitė
Birutė Davidonytė, Raimundas Celencevičius, Lauryna Vireliūnaitė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Metų straipsnio nominacijoje laimėjo 15min verslo žurnalistas Ernestas Naprys, metų žurnalistais pripažinti 15min verslo žurnalistas E.Naprys ir tyrimų skyriaus žurnalistė Birutė Davidonytė. Metų redakcijos ir redaktoriaus nominacijoje buvo apdovanotas 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius. Speciali nominacija buvo įteikta 15min aktualijų žurnalistei Laurynai Vireliūnaitei.

„Esu labai dėkingas už šį išskirtinį ne tik apdovanotųjų, bet visų 15min žmonių darbo įvertinimą. Džiaugiuosi, kad konkurso komisija įvertino mūsų misiją kurti visuomenės gerovei. Mūsų žurnalistai, analizuodami Europos Sąjungos investicijų efektyvumą, įdeda daug darbo, laiko ir pastangų, nes tai sudėtingos temos ir ne tos, kurių trokšta masinė auditorija. Tačiau darome tai kasdien, nes matome didžiulę prasmę – juk nuo to, kaip efektyviai Lietuvoje bus panaudotos ES investicijos, priklauso ne tik mūsų dabartis, bet ir ateitis“, – sakė 15min vyriausiasis redaktorius R.Celencevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Finansų ministerijos organizuoto konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę bei skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius.

„Europos Sąjungos investicijos mūsų šalyje nėra naujas reiškinys, tačiau labai dažnai į įvairius projektus investuojami pinigai vis dar vadinami ES parama, nors Lietuva jau seniai nėra paramos gavėja, todėl privalome profesionaliai ir atvirai kalbėti apie investicijų efektyvumą mūsų visų ateičiai“, – renginio išvakarėse sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Konkurse šiemet varžėsi per šimtą įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Piniginiais 1000 eurų prizais (prizinio fondo steigėja – Finansų ministerija), diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanoti iš viso dešimt laureatų.

Visi konkurso laureatai:

Metų interviu autorė – Lina Mustafinaitė (DELFI)

Metų straipsnio autorius – Ernestas Naprys (15min)

Metų radijo laida – Aurimas Perednis (Žinių radijas)

Metų temos autorius – Edgaras Savickas (DELFI)

Metų žurnalistai – Ernestas Naprys ir Birutė Davidonytė (15min)

Metų komentaro autorius – Arūnas Milašius (DELFI)

Metų redakcija ir redaktorius – Raimundas Celencevičius (15min)

Specialioji komisijos nominacija – Lauryna Vireliūnaitė (15min) ir Justas Kačerauskas („Gimtasis Rokiškis“)

Konkurso dalyvius vertino dešimties žiniasklaidos ekspertų komisija. Ryto Staselio vadovaujamoje komisijoje dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Aistė Žilinskienė, Jonas Staselis ir Audronė Filmanavičienė.

Premijoms darbai ir autoriai išrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais – turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius