Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min žurnalistei Birutei Davidonytei – Vilniaus universiteto apdovanojimas už žurnalistinius tyrimus

Vilniaus universiteto bendruomenė pirmadienį įteikė tradiciniu tampantį apdovanojimą už žurnalistinius tyrimus. Laureate tapo 15min Tyrimų skyriaus žurnalistė Birutė Davidonytė.
15min žurnalistei Birutei Davidonytei – Vilniaus universiteto apdovanojimas už žurnalistinius tyrimus
Birutė Davidonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

B.Davidonytė prie 15min Tyrimų skyriaus prisijungė kiek daugiau nei prieš metus. Bene labiausiai nuskambėjo jos tyrimai apie „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir jo artimųjų verslus.

B.Davidonytės atskleistas mechanizmas rodo, kaip R.Karbauskio artimųjų valdomos įmonės padeda „valstiečių“ lyderio „Agrokoncernui“ apeiti įstatyme įtvirtintus apribojimus žemės ūkio paskirties žemės įsigijimui. Šios publikacijos pagrindu tyrimą pradėjo Generalinė prokuratūra, o Seimas jau kelis mėnesius trypčioja dėl parlamentinio tyrimo šiuo klausimu. B.Davidonytė taip pat padėjo atskleisti, kad R.Karbauskio verslo statoma rezidencija prie Kauno marių dygsta galimai apeinant mokesčius. Šia istorija šiuo metu domisi Valstybinė mokesčių inspekcija.

B.Davidonytė taip pat aiškinosi „šiukšlynų milijonierių“ istorijas ir narpliojo, kaip saujelės susijusių verslininkų rankose nusėdo didžioji dalis 127 mln. eurų valstybės ir ES paramos lėšų, skirtų atliekų rūšiavimo gamyklų statyboms. „Šiukšlynų milijonierius“ Lietuvos žurnalistų sąjunga apdovanojo kaip geriausią 2017 m. atliktą tyrimą ES paramos panaudojimo tematika.

Kartu su visu Tyrimų skyriumi, B.Davidonytė tapo ir tarptautinės „Paradise Papers“ komandos dalimi. Bendradarbiaujant su Norvegijos žurnalistais, ji aiškinosi, kaip slaugės iš Lietuvos išnaudojamos Skandinavijoje.

„Labai džiaugiuosi, kad įvertintas būtent B.Davidonytės darbas. Jos tekstai yra be priekaištų – tikslūs, aiškūs, aštrūs. B.Davidonytė laikosi aukščiausių etikos ir profesionalumo standartų, gyvena tuo, ką daro. Be to, ji gal net per kukli, todėl labai smagu, kad buvo pastebėta ir įvertinta“, – sakė 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius.

„Ir tai tik maža dalis to, ką Tyrimų skyriui atnešė Birutė. Jos dėka Tyrimų skyrius tapo tikra komanda, ir ne tik dėl žinių, kompetencijos ir aukščiausios klasės profesionalumo. Yra gerų žurnalistų, yra puikių žurnalistų – ir yra Birutė, be kurios mes tiesiog nebūtume tuo, kuo esame“, – sakė 15min Tyrimų skyriaus vadovas Šarūnas Černiauskas.

Vilniaus universitetas apdovanojimą už žurnalistinius tyrimus teikia nuo 2017 m. Pernai apdovanojimas taip pat atiteko 15min Tyrimų skyriui – pirmuoju laureatu tapo skyriaus vadovas Š.Černiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius