-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 „Kortų namelio“ patarimai viešųjų ryšių specialistams

Prdaily.com „pasiskolino“ 6 populiariaus serialo „Kortų namelis“ („House of cards“) serialo citatas ir pritaikė jas viešųjų ryšių specialistams.
Kevinas Spacey, Robin Wright ir Michaelas Kelly seriale „Kortų namelis“
Kevinas Spacey, Robin Wright ir Michaelas Kelly seriale „Kortų namelis“ / BTV nuotr.

1. „Šiomis dienomis, kai kalbiesi su vienu žmogumi, iš tiesų kalbiesi su tūkstančiais“, – Zoe Barnes, pirmas sezonas, ketvira serija.

Skaitmeniniame amžiuje reikia nuolatos turėti minty, kad tai, kas yra sakoma, gali būti įrašinėjama. Kameros mobiliuosiuose telefonuose, socialinių medijų klaidos ir programišių įsilaužimai yra kasdienybė, į viešumą patekęs turinys gali tapti skandalingu.

Taigi būkite mandagūs visiems, neapkalbinėkite, galvokite, prieš sakydami. Ir atsiprašykite, kai padarote klaidą.

2. „Atkreipkite dėmesį į tai, kas parašyta smulkiu šriftu“, –  Frankas Underwoodas, antras sezonas, trečia serija.

Velnias slypi detalėse. Skaitykite, skaitykite dar kartą, skaitykite tarp eilučių, kai ruošiatės interviu su žiniasklaida, viešiems pranešimams, susitarimams.

3. „Aš neprieštarauju tavo improvizacijoms, tik norėčiau, kad tą būtum padaręs geriau“, – Claire Underwood, pirmas sezonas, šešta serija.

„Kortų namelio“ mėgėjai, taip pat viešųjų ryšių specialistai, matyt, ryškiai atsimena Franko Underwoodo interviu apie švietimo įstatymą. Interviu buvo nepasiruošta, jis buvo išblaškytas, nereikalingai pompastiškas.

Jis netgi pasakė žodį „tuštinimasis“. Taigi, jeigu ketinate improvizuoti, žinokite, kad būtina turėti atsitraukimo planą, svarbiausią žinią. Raskite būdą ją pasakyti. 

4. „Aš niekada nepriimu tokių svarbių sprendimų praėjus tiek daug laiko po saulėlydžio arba likus tiek daug laiko iki aušros“, – Frankas Underwoodas, pirmas sezonas, pirma serija.

Įsivaizduokite, kad jau vėlu ir jūs rašote kalbos juodraštį, strategiją arba dėliojate interviu gaires. Prieš nuspausdami „siųsti“, palikite darbą ramybėje bent trumpam, perskaitykite jį, kai būsite žvalesnis, prie rytinio kavos puodelio.

5. „Jei tau nepatinka, kaip yra padengtas stalas, apversk jį“, – Frankas Underwoodas, antras sezonas, antra serija.

Jeigu jums nepatinka, kaip kažkas klostosi, pakeiskite tai.

Jeigu jums nepatinka strategija, pranešimas ar pan., paskambinkite kolegoms, kuriais galite pasitikėti, ir pasitarkite. Aptarkite idėjas, kurios dar nebuvo svarstytos, net ir pačias netikėčiausias.

6. „Jeigu mes niekada nepadarytume dalykų, kurių neturime daryti, niekada gerai nesijaustumėme dėl dalykų, kuriuos turime padaryti“, – Frankas Undierwoodas, antras sezonas, ketvirta serija.

Viešųjų ryšių profesionaliai taip pat daro klaidų. Iš jų yra reikalaujama greitai priimti sprendimus, ir kartais intuicija, patirtis nuvilia. Klaida lieka su žmogumi. Ji leidžia įvertinti savo sprendimus, stebėti, kaip keitiesi, mokytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius