Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekų milijardierius įsigijo įtakingo Prancūzijos laikraščio „Le Monde“ akcijų paketą

Energetikos sektoriuje turtą susikrovęs čekų verslininkas įsigijo leidinio „Le Monde“, kuris plačiai laikomas prestižiškiausiu Prancūzijos laikraščiu, mažumos akcijų paketą.
Laikraštis „Financial Times“
Laikraščiai / „Scanpix“/AP nuotr.

Danielis Kretinsky, 43 metų amžiaus milijardierius, kuriam priklauso Vidurio Europos energetikos grupė EPH, taip pat populiarų čekų laikraštį „Blesk“ leidžianti bendrovė ir futbolo klubas „AC Sparta Prague“, į Prancūzijos žiniasklaidą investavo ne pirmą kartą.

D.Kretinsky įsigijo 49 proc. kontroliuojančiosios įmonės, kuri priklauso Matthieu Pigasse – prancūzų investiciniam bankininkui, keleto žiniasklaidos priemonių savininkui ir investuotojui, kuris šiuo metu vadovauja investicinio banko „Lazard“ verslui Prancūzijoje.

Sandorio sąlygos nebuvo atskleistos.

Po šio sandorio čekų milijardierius gavo nenurodomą „Le Monde“ mažumos akcijų paketą.

„Le Monde“ buvo įkurtas karo laikų lyderio Charleso de Gaulle‘io prašymu tuoj po Paryžiaus išlaisvinimo iš nacių okupacijos.

Po to, kai 2010 metais įtakingo leidinio kontrolę perėmė M.Pigasse ir du jo partneriai, jis nugrimzdo į nuostolius, o pelningai pradėjo veikti tik po septynerių metų.

Čekų magnatas jau yra įsigijęs prancūzų savaitraštį „Marianne“ ir iš leidybos milžinės „Lagardere“ perka kelis žurnalus, įskaitant populiarųjį leidinį „Elle“.

Į žiniasklaidos verslą D.Kretinsky įžengė 2013 metais, kai įsigijo Vokietijos ir Šveicarijos grupės „Ringier Axel Springer Media“ verslą Čekijoje.

„Populizmo ir nacionalizmo bangą, kurią mes matome Europoje, iš dalies lėmė tradicinės žiniasklaidos ekonominis nuosmukis“, – tuomet pareiškė jis viename iš retų interviu prancūzų dienraščiui „Le Figaro“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius