Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28 /20:22

Į LRT vadovo postą pretenduoja 12 kandidatų

Trečiadienį baigiantis paraiškų į Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) vadovus priėmimui į šį postą pretenduoti norą pareiškė 12 asmenų. Kaip BNS patvirtino LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė, konkursą skelbusi LRT taryba dalyvių vokus atplėš kovo 6 dieną. Tuomet taryba tikisi paviešinti dalyvių sąrašą, neatmetama, kad dalis dalyvių gali neatitikti kvalifikacinių reikalavimų.
LRT logotipas
LRT logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie savo dalyvavimą konkurse viešai yra paskelbę buvęs BNS vyriausiasis redaktorius Artūras Račas, buvusi naujienų portalo delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Trečiadienio vakarą prie jų prisijungė ir laidų vedėjas, parlamentaro Naglio Puteikio visuomeninis konsultantas, pats 2016 metais kandidatavęs į Seimą, Kristupas Krivickas.

Rinkiminėje biografijoje K.Kristupas visuomeniniam transliuotojui nurodo kadaise kūręs televizijos projektus, tiksliau, laidas „Viltis gyventi“, „Versijos“, „Keliai, mašinos, žmonės“, „Pagalbos telefonas 112“.

15min nuotr./Artūras Račas ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė
15min nuotr./Artūras Račas ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė

Konkursas paskelbtas, nes balandį baigiasi dešimtmetį LRT vadovavusio Audriaus Siaurusevičiaus kadencija, jis nėra atskleidęs, ar sieks trečios kadencijos.

Konkurso reikalavimai numatė, kad pretendentai į visuomeninio transliuotojo vadovus turi būti nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečiai, turintys magistro arba jam prilygintą išsilavinimą bei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį. Taip pat kandidatai turi išmanyti Lietuvos kultūros politiką ir strategiją, žiniasklaidą reglamentuojančius teisės aktus.

Generalinio direktoriaus atranka vyksta kilus LRT vadovų priešpriešai su valdančiaisiais „valstiečiais“, jų iniciatyva Seime tiriama LRT veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius